Erland Morud i Oslo er den eneste megler av de fire vi spurte som klart svarer ja på spørsmål om å konkurrere om salget av den samme boligen.
Erland Morud i Oslo er den eneste megler av de fire vi spurte som klart svarer ja på spørsmål om å konkurrere om salget av den samme boligen.Vis mer

Dette svarer meglerne...

DinSide tok kontakt med fire meglere for å høre hvordan de stiller seg til å måtte konkurrere mot hverandre om det samme boligsalget.

Norsk Megling A/S - Vestfold (Tønsberg)
I utgangspunktet er vi negativ til en slik avtale, men jeg kan ikke si at vi kategorisk vil avvise en slik forespørsel. Det som er helt klart er at vi av og til samarbeider med andre meglere om det samme salget. Vi blir da enig med den andre megleren om en fordeling av provisjon og andre kostnader.

Skulle vi sagt ja til å konkurrere mot en annen megler, ville vi antageligvis krevd en høyere utgangspris, sier daglig leder Tor Firing.

Eiendomsmegler 1 Vestfold AS (Sandefjord)
- En slik henvendelse hadde vi tatt seriøst og kanskje i spesielle tilfeller godt med på avtalen. Men i de fleste tilfeller hadde vi nok foreslått at vi på en eller annen måte inngikk et samarbeid med den andre megleren og blitt enig om deling av provisjonen. Etter min mening ville det skapt surr for alle parter dersom to meglere skal konkurrere direkte om det samme salget, sier daglig leder Arne Febakke.

DNB Eiendomsmegling AS (Oslo)
- Jeg er ikke overbevist om at det er heldig for noen av partene at to meglere konkurrerer direkte mot hverandre. Jeg ser for meg problemer vedrørende både annonsering, visninger og ikke minst budrunden. I teorien er imidlertid et slikt oppdrag mulig. Vi ville ikke jublet over det, men gitt det en nøye vurdering, der vi blant annet ville sett på vår pris. Mest sannsynlig ville vi øket den noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å samarbeide med andre meglere om et salg er enklere. Spesielt dersom vi snakker om spesielle og kurante eiendommer, sier daglig leder Jon Ramberg.

Erland Morud Frogner as (Oslo)
- Dersom det er snakk om en interessant eiendom eller bolig hadde vi gått med på en slik avtale. Da får vi heller risikere å tape salget og betaling for utført arbeid. Vi har såpass tro på våre ferdigheter at dette ville vi tatt som en utfordring.

Selvfølgelig er det også mulig å gjøre en avtale om samarbeid med en annen megler. Om ikke ofte, så opplever vi dette fra tid til annen, sier Mona Bjerke i Morud.