Dette skal du drikke nå

Her er drikkevarene du bør kjøpe inn til jul - og de du bør holde deg unna.

Hylje Mortensen er en av ekspertene som har testet juleøl for DinSide i år. Foto: Per Ervland
Hylje Mortensen er en av ekspertene som har testet juleøl for DinSide i år. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om det skal være med eller uten bobler, med eller uten alkohol. Her er våre anbefalinger til tørste julestruper.

Se forøvrig hvor mye du kan spare på å handle polvarer i Sverige

Sterkt, mørkt og best

Juleøl er vel den drikken folk flest bare må ha til jul. DinSide har i år latt ekspertene blindteste seg gjennom 54 forskjellige typer juleøl, og kåret en klar vinner. Berentsens Julefnugg (6,5 %) er årets beste. Fra polet vel og merke. Vil du gå for den svakere butikkvarianten, ble toppen delt mellom Hansa Juleøl og Aass Gourmet Jule Ale, mens det også er heder å hente for den alkoholfrie varianten Santa Clausthaler fra Hansa Borg.

Her finner du hele juleøltesten, fra best til verst

Og kjøper du inn litt for mye, så skal du ikke fortvile. Enkelte av juleøl-typene blir faktisk bedre av å lagres til over jul.

Søtt og rødt til ungene - og de voksne ...

Julebrus er en bejublet klassiker som til og med har egne fangrupper på Facebook. Engasjementet strekker seg langt ut over knøttenes rekker.

I begynnelsen av desember testet DinSide noen av årets julebrus-utgaver. Den soleklare vinneren ble Hamar julebrus, terningkast seks!

Her finner du julebrustesten

Sprudlende gull

Champagne hører, om ikke julen til, så i alle fall nyttårshelgen. Og vil du slippe de verste køene, bør du vurderer å handle inn allerede nå.

I mai i år gjorde presenterte vi hva eksperter rundt om i Norge har anbefalt av boblende dråper. Champagnen Drappier Carte Blanche Brut ble anbefalt etter DinSides store blindtest i 2008. Vil du bare sprudle, men ikke betale så mye, kan du prøve VGs kjøpsanbefaling fra april, Chapel Hill Pinot Grigio Brut.

Her finner du flere anbefalte champagner og musserende

Sterke varer

Akevitten hører også med. DinSide har ikke testet akevitt i år, men i fjor kåret vi Lauritz aquavit fra Ass til best i test. Dagens Næringsliv har testet årets akevitt, og kåret Gammel Opland Madeirafat til best, mens Simers Oslo Gilde ikke får med mye heder fra sin plass nederst på testlisten.

Vi har ingen vinanbefalinger å gi deg til julematen, men et godt handletips foruten sparemulighetene for deg som svenskehandler: Du kan nemlig bestille for levering rett hjem. Flere detaljer finner du her.