<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer

Dette ser flørten din først

Er ikke kroppen på topp? Ikke fortvil - på sjekkemarkedet er andre ting viktigere.

Publisert
Sist oppdatert

Timene på treningsstudioet kan nok hjelpe på oppmerksomheten når bikinisesongen kommer. Men hos det motsatte kjønn er det fortsatt de øverste 20 centimeterne som er viktigst.

Det hevder i alle fall australske forskere som har studert menns og kvinners reaksjon på bilder av det motsatte kjønn. Det er første gang en studie vurderer hvilken rolle kroppen og ansiktet spiller i en persons totale tiltrekningskraft.

Hvorfor falt du for kjæresten? Kanskje fordi flere andre også ville ha ham:

Viktigst for kvinner
De tolv mennene og tolv kvinnene i studien ble bedt om å rangere hvor attraktive de mente ulike personer var på bilde på en skala fra en til sju. Noen deltagere fikk se hele personen, noen så bare ansiktet mens andre bare så kroppen.

Deretter vurderte forskerne fra University of Western Australia rangeringene på bare ansikt og bare kropp for å se hvor godt det stemte med totalinntrykket.

Resultatene viste at ansiktet er klart viktigst. For kvinner som rangerte menn, utgjorde ansiktet 52 prosent og kroppen 24 prosent. For menn utgjorde en kvinnes ansikt 47 prosent og kroppen 32 prosent.

Har du ikke draget? Slik blir du sexy:

Tiltrekkes av likhet
Frode Thuen, samlivsekspert og professor i psykologi, er ikke overrasket over resultatene.

- Ansiktet er viktig både for kvinner og menn av flere grunner. For det første er et pent ansikt en avgjørende del av utseendet. For det andre er det også gjennom ansiktet at man lettest kan få inntrykk av personens indre egenskaper, mener Thuen.

Men ansiktet signaliserer også likhet eller avstand, påpeker han.

- Vi tiltrekkes oftere av likheter, og tenker at dette er en person jeg kan trives med eller ha en god samtale med.

Hva kan du om sex? Ta testen her!

Ser etter symmetri
Ifølge Thuen er et symmetrisk ansikt noe av det som tiltrekker oss mest hos en framtidig partner.

- Symmetriske ansikter signaliserer en slags sunnhet, noe som er viktig i forhold til å føre genene våre videre. Dette er noe som er nedarvet fra forfedrene våre og som handler om overlevelse, forklarer Thuen.

Kroppen er også viktig når vi skal velge partner, men generelt sett inneholder ansiktet mye mer informasjon, mener psykologen.

På sjekker’n i helga? Her får du tipsene:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer