Dette må du fortsatt betale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil altså fortsatt være toll på mat.

Om tekstilvarer skriver Finansdepartementet i forslaget til revidert nasjonalbudsjett i år: Tollsatsene vil fortsatt bestå for de fleste typer klær, samt for en del andre tekstilvarer, som tepper, sengetøy, håndklær og gardiner. Tollsatsene finner du i Tolltariffen på Toll- og avgiftsdirektoratets nettsted.

Tar du selv med deg varer hjem fra ferien, betaler du litt mindre avgifter enn hvis du innfører varene til landet, for eksempel ved å bestille dem over nettet. Reglene nedenfor gjelder for deg som har vært på ferietur, og egenhendig innfører varene til landet, altså som reisende.

Da kan du avgiftsfritt ta med deg varer til en verdi av 5000 kroner hvis du har vært ute av landet i over 24 timer kroner. Har du vært ute av landet i under 24 timer, er grensen 2000 kroner.

Innfører du varer for mer enn disse beløpene, må du betale eventuell toll, eventuell særavgift og merverdiavgift. Merverdiavgiften i det landet du har kjøpt varene skal i prinsippet "løftes av" før den norske legges til, men det er opp til deg og butikken i ferielandet ditt å sørge for at dette skjer.

I tillegg, vil den velkjente reisegodstariffen være obligatorisk lesestoff i ferien – det er der avgiftssatsene ved blant annet innførsel av vin, sprit og sjokolade fastsettes.

Vil du virkelig lese deg opp før ferien, kan du lese mer på tollvesenets nettsted.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

God tur!