<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Dette lyver menn om

Mistenker du at typen din ikke er 100 prosent ærlig hele tida? Her avslører mennene sine vanligste løgner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er like godt å fortelle sannheten først som sist, sies det. Men i et forhold er det kanskje slik at målet helliger midlet og en liten hvit løgn kan være redningen i en presset situasjon?

Nettstedet iVillage.com og manneportalen AskMen.com har avslørt mennenes vanligste løgner når de står på kanten av stupet. Så menn, her er det gode råd og hente, og kvinner – dere får nå innsyn i mennenes hellige løgnbibel:

Hva lyver kvinner om? Sjekk her:

1. Du ser flott ut uansett hva du har på deg.
Hvis du er i et forhold, er det bare et spørsmål om tid før hun stiller klisjéspørsmålet: ”Ser jeg tykk ut i denne kjolen?” Noen hevder det beste svaret er ikke å si noe i det hele tatt og forsiktig snike seg ut fra rommet. Andre holder derimot en knapp på den velbrukte frasen: "Du ser flott ut uansett hva du har på deg."

<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Best i bruk: Kvinner blir nervøse og usikre når de skal kle seg til litt mer formelle begivenheter. Og det er ikke rart med tanke på at store deler av begivenheten handler om å samles i små grupper og nådeløst rakke ned på de andres kjoler og hår. Så når hun stiller deg kjolespørsmålet i den feberhete påkledningsinnspurten, vet du hva du har å gjøre – forsikre henne om at hun kunne hatt på seg en søppelsekk og fortsatt sett fantastisk ut.

Har du tabbet deg ut med daten din? Slik ordner du opp:

2. Jeg så bare på hvor motbydelig kledd hun var.
Å sjekke ut andre damer mens du er ute med kjæresten din, er en utfordring på nivå med å gå på slak line: Et feiltrinn og du er ferdig. Men ved hjelp av en liten hvit løgn kan du selv få tilfredsstilt dine behov og samtidig få kjæresten din til å føle seg bedre.

Best i bruk: Han som bestemte at alle servitører skal være unge, smilende jenter i trange, svarte kjoler må ha vært delvis geni og delvis gal. Å ta med seg kjæresten på middag tvinger deg til å bekjempe den naturlige trangen til å sniktitte på disse skjønnhetene. Til slutt vil kjæresten din avsløre deg, og da er det greit å ha replikken klar: "Jeg så bare på hvor motbydelig kledd hun var".

3. Jeg trenger ingen egen dag for å minne meg på hvor spesiell du er.
PIN-koder, fotballresultater og bløte vitser – det er så mye den moderne mann må huske. Så det er fullstendig forståelig at mange glemmer bryllupsdager, bursdager og morsdager. Neste gang kan du skylde på kommersialiseringen av disse dagene og fortelle henne at du vil feire på dine egne premisser. Hvis du er heldig, biter hun på.

Best i bruk: Husket du ikke Valentines Day heller? Da er du ille ute. Dama di og venninnene har sannsynligvis hatt lange og intense samtaler om akkurat denne dagen og hvilke kort de respektive mennene har i ermet. Du kan enten spurte til 7-Eleven og kjøpe langstilkede roser for 250 kroner som vil dø i løpet av to dager, eller du kan prøve deg med denne unnskyldningen og håpe på det beste: ” Jeg trenger ingen egen dag for å minne meg på hvor spesiell du er.”

Her er jentenes hemmeligheter:

<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


4. Jeg ville ikke vekke deg.
Å komme snikende til sengs etter en sen kveld på byen eller unnlate å ringe henne selv om du har lovet det, kan fort ende med en storkrangel og noen netter på sofaen. Såfremt du ikke tester den godt utprøvde unnskyldningen om at du ikke ville vekke henne. Det beste av alt er at det også er et lite snev av sannhet i den: Du ville faktisk ikke vekke henne, men den viktigste årsaken er ikke at du nødig vil frarøve henne skjønnhetssøvnen, men unngå å få huden full selv.

Best i bruk: Det er enkelt å glemme å passe på tida når du er ute sammen med kompisene. Hvis du har avtalt en siste innsjekkingstid hos kjæresten og ikke rekker det, er det nok best at prøver denne replikken. Erfaring viser at i beste fall kan den være en effektiv skadekontroll, og i det minste viser det at du hadde hennes beste i tankene.

Her har du enda et argument å slå i bordet med: Søvnmangel kan være livsfarlig:

5. Jeg er egentlig ikke en puppe-gutt uansett.
Kvinner er veldig kroppsbevisste, og med vår kultur hvor vi vier pupper så mye oppmerksomhet, blir de veldig opptatt av hvordan de selv ser ut når en velutstyrt kvinne er i nærheten. Berolige henne ved å fortelle at du har helt andre preferanser. Hvis du mislykkes, kan du fort ende opp 30.000 fattigere etter at hun har fulgt Aylars fotspor til kirurgen.

Best i bruk: Neste gang dere er ute sammen og støter på et enormt frontparti som velter ut av en lavt utringet topp, gjør et poeng ut av hvor frastøtende du synes det er å vise seg fram på den måten. Understrek også at du mener ekte skjønnhet kommer innenfra.

6. Jeg ville ikke kjøpe noe til deg som du ikke ønsket deg.
Å kjøpe gaver til kjæresten din innebærer en viss mengde stress, men å unngå å kjøpe henne noe kan gjøre livet med stressende enn du aner. Drevne mannfolk stoler på denne listige unnskyldningen og tar heller med dama ut på shopping så hun selv får kjøpe noe hun vil ha. Men vær advart: Hun vil sannsynligvis straffe deg med å bruke tre ganger så mye som du opprinnelig hadde i tankene.

Best i bruk: Å albue seg fram på kjøpesenteret rundt jul kan være like ubehagelig som å trekke visdomstennene. Kan du tenke deg noen bedre måte å unngå å måtte slåss for en parkeringsplass og å stå i kø i timevis enn å bruke denne unnskyldningen på henne? Og hvordan kan det egentlig spille noen rolle om hun får nøyaktig det hun ønsker seg bare et par dager senere? Bonusen er å kunne dra nytte av romjulssalget. Ulempen er å se ansiktet hennes når hun åpner den tomme eska på julaften…

Les også: Juleshopping er tortur

7. Jeg må jobbe.
Ingenting skal stoppe en mann i å utføre sin plikt, og det er derfor denne velslitte frasen er så kjekk å trekke fram i nødens stund. Den er solid nok til å få deg ut av nesten hvilken som helst situasjon, siden hun nødig vil framstå som et hinder for din karriere. Men som med andre gode unnskyldninger må den ikke brukes for ofte. Da vil hun bare føle seg oversett og tatt for gitt av sin arbeidsnarkomane kjæreste.

Best i bruk: De store forskjellene mellom menn og kvinner gjelder også hobbyer og fritid. Så neste gang hun prøver å slepe deg med til en håndarbeidsmesse eller et foredrag om kvinners rettigheter i et historisk perspektiv, dra fram den bærbare PC-en og si at du må skrive en rapport som skal være klar til i morgen tidlig. Du vil skåre poeng for din utrøttelige arbeidsmoral og samtidig slippe å bli med og kjøpe garn og hekleoppskrifter.

Slik redder du forholdet til en arbeidsnarkoman:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer