Dette koster ferien

Levekostnadene i et land forteller deg ikke alltid hvor mye det koster i å reise i landet. Her får du vite hva det egentlig koster å reise i hele 112 av verdens land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • Ofte må du betale turistpriser, som er mye høyere enn det lokalbefolkningen betaler.

 • Enkelte fattige land har høye priser på grunn av inflasjon.

 • Noen land har få billige hoteller og restauranter fordi lokalbefolkningen ikke har råd til slike luksusgoder.

 • Rike land med høye priser trekker til seg mange backpackere, og har derfor mange billige hoteller og restauranter.

  Sku ikke hunden...

  Grunnene er mange til at reisekostnadene ikke alltid kan leses ut fra landenes BNP. Mange land, som Thailand, har et bredt tilbud til reisende - både ekstremt billige herberger og de dyreste luksushotellene.

  image: Dette koster ferien

  Andre land har få tilbud til budsjettreisende. I Karibia er prisene for eksempel generelt høyere enn man skulle tro. Luksushotellene er mange, budsjetthotellene er få.

  Luksus og høy levestandard er heller ikke det man forbinder med mange afrikanske land. Likevel er prisene ofte høye. Botwana satser for eksempel på dyrere turisme i liten skala.

  Billig/dyr

  Vi har konsultert reiseguidegiganten Lonely Planet, som har oppdatert informasjon om hva det koster å reise i ulike land. I tillegg har vi sett på OECDs sammenlikning av kjøpekraft. Vår oversikt gir deg dagskostnadene for bolig og mat når du velger...

 • budsjettstandard (backpackere)
 • middel standard (majoriteten av reisende)

  Visste du for eksempel at stillehavsparadiset Tahiti har skyhøye priser? At østeuropeiske Slovenia slett ikke er et billig ferieland? Eller at Madagaskar er svært lommebok-vennlig?

  Jeg vil se hva det koster å reise i 112 land

  Land med krig og uroligheter har vi utelatt fra oversikten. Vil du vite hva det koster å reise mer standsmessig, gir Statens reiseregulativ deg en pekepinn på kostnadene.