liNoen ganger er det deilig å kunne legge kjøttdeigen til side og slå til med noe litt utenom det vanlige.
Men så er det ganske kjedelig at det skal koste skjorta å unne seg noe ekstra godt. Vi har derfor tatt en nærmere titt på hvor mye du kan spare på å kjøpe inn gourmet-kjøttet i Sverige.
Enormt mye å spare på andebryst i Sverige
For å gjøre kjøttet så billig som mulig, har vi denne gangen valgt å se på prisene på gourmet-kjøttet som du finner i frysedisken.
Og for å ta den den største prisforskjellen først: Liker du andebryst, bør du absolutt kjøpe med deg hjem et par pakker fra Sverige.

Hvor billig er det å handle svensk godteri på nett?
I Sverige koster det 135 kroner per kilo for andebrystene du finner i frysedisken. Til sammenligning ligger kiloprisen på hele 369 kroner for andebryst hos Meny.
Vi tok også en titt på hvor mye det kostet for ferske andebryst hos Maximat på Nordby, og da lå prisen på rett over 200 kroner kiloen. Med andre ord fortsatt veldig mye billigere enn andebrystene du finner i frysedisken i Norge ...
Større utvalg
Kjøttype | Pris hos Maximat Nordby | Pris hos Meny | Prisforskjell per kilo |
Andebryst | 135 kroner per kilo | 369 kroner per kilo | 234 kroner |
Surret elgstek | 300 kroner per kilo | 319 kroner per kilo | 19 kroner |
Reinsdyrskav | 73 kroner per kilo | 129 kroner per kilo | 56 kroner |
Surret reinstek | 300 kroner per kilo | 319 kroner per kilo | 19 kroner |
*Prisene er hentet inn fra to tilfeldige Meny-butikker og fra Maximat Nordby |
Prisene er innhentet i uke 37.
I tillegg til at frysevarene er billigere i Sverige, vil du også finne et større utvalg hos «söta bror» .

Da vi gjennomførte pristesten, fant vi en rekke varer som ikke var i frysedisken hos Meny da vi tok en tur innom et par butikker.
Her finner du en prisoversikt over noen av disse varene:
Kjøttype | Pris Maximat* |
Vaktel | 96 kroner per stykk |
Fasan | 83 kroner per stykk |
Indrefile hjort | 349 kroner per kilo |
Rådyrstek i nett | 290 kroner per kilo |
Viltskav | 97 kroner per kilo |
*Prisene er innehentet fra Maximat Nordby |
Hvordan kan man sjekke kvaliteten på kjøttet?
Professor i kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Bjørg Egelandsdal, sier til Dinside at det er vanskelig å sjekke kvaliteten på vakuumpakket kjøtt.

- Man bør se etter er om det er mye væskeuttrekk i posene, forklarer hun.
Videre sier professoren at du bør la kjøttet ligge igjen i frysedisken hvis det ser ut som det er mer enn ti prosent væskeuttrekk.
Egelandsdal tipser også om å sjekke fargen på kjøttet.
- Man kan også se etter farge. Det beste valget er når kjøttet er blålilla, understreker hun.

Matvarene du kan få til halv pris
Professoren poengterer også at den biologiske variasjonen i kjøttet gjør det vanskelig å vite akkurat hva man kjøper til en hver tid. Dette gjelder også når man kjøper kjøtt i Norge.
- Man kan egentlig aldri vite hva man kjøper, men over lang tid vil man kunne nærme seg hva som står i matvaretabellene.
Hun opplyser også om at prisforskjeller mellom kjøtt ikke trenger å reflektere kjemisk innhold, men prisene det koster for arbeidskraften som er nødvendig for å produsere kjøttet.
LES OGSÅ:
Så mye sparer du på snus, sigaretter og rulletobakk i Sverige
Her er matvarene nordmenn faktisk handler i Sverige
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.