Fellesinnsats - kombinert med litt medieoppmerksomhet (?) - gav nordmenn lyst på reinsdyrkjøtt. Foto: MatPtat
Fellesinnsats - kombinert med litt medieoppmerksomhet (?) - gav nordmenn lyst på reinsdyrkjøtt. Foto: MatPtatVis mer

Dette kjøttet ble populært

Over 100 tonn reinsdyrkjøtt er borte fra Norturas lager.

– Prisene på reinsdyrkjøtt skal og må ned, sa Sverre Sandsmark i Nortura til DinSide sent i august.

Lav omsetning av reinsdyrkjøtt ga produsentene problemer med å få solgt unna. Staten måtte inn og kjøpe opp, og dagligvarekjedene gikk ut med tilbudskampanjer.

Det ga resultater, for nå kan Handelsbladet melde om at den felles dugnaden har gitt resultater. Over 100 tonn med Gilde Boazo reinsdyrkjøtt er nå borte fra lageret.

Forbrukeren kunne glede seg over nedsatt pris, mens bransjen tar regningen, ifølge Handelsbladet.

Finnbiff og Joika-kaker forsvant

Mange produsenter satt med store lagre reinkjøtt - bare Nortura, som produserer Gilde-varene, skal ha hatt over 100 tonn reinsdyrkjøtt på lager. Nå er imidlertid det meste av Finnbiff, Reinsdyrstek, biffer/fileter og råstoff til Joika-kaker borte.

– Fellesinnsatsen som er gjort viser tydelige resultater. De siste årene er prisen redusert med rundt 20 prosent fra næringens side. I tillegg har enkelte dagligvarekjeder laget tilbudskampanjer på flere ulike reinsdyrprodukter, så nå vil mange nyte gode og sunne middager fremover, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura.

Vil ha reinsdyr til middag

Med lavere priser er det sannsynlig at flere vil velge reinsdyrkjøtt til middag.

I en undersøkelse gjennomført av Vizeum for MatPrat tidligere i år, svarte 44 prosent at de ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt enn de gjør i dag. Blant barnefamilier svarte hele 83 prosent det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nina Sundqvist i Nortura tør imidlertid ikke spå om prisene fremover. Det er i alle fall nok kjøtt, men vi må også se an etterspørselen, sier hun til DinSide.