FARLIG GODT: Ny forskning viser at kvinner som har et kosthold som er høyt på GI, har 2.24 ganger så stor risiko for å utvikle en hjertesykdom enn de som spiser mat med lav GI.  Foto: Colourbox.com
FARLIG GODT: Ny forskning viser at kvinner som har et kosthold som er høyt på GI, har 2.24 ganger så stor risiko for å utvikle en hjertesykdom enn de som spiser mat med lav GI. Foto: Colourbox.comVis mer

Dette kan gi deg en dødelig sykdom

I hvert fall hvis du er kvinne.

Pleier du å gjøre som «Karius og Baktus» og spiser ofte loff og søte bakverk? Ny forskning viser at det ikke er så lurt.

Les også: Fedon virker best på menn

Analyserte dietter

Et kosthold som er basert på hvitt brød og pasta kan nemlig doble risikoen for å utvikle en hjertesykdom, ifølge Telegraph.co.uk. Hittil ser det ut til at det er kvinner som er sterkest utsatt og som bør passe på kostholdet.

Forskere fra National Cancer Institute i Milano analyserte kostholdet til over 47,000 mennesker. Dette gjorde de for å finne ut deres gjennomsnittlige glykemiske index (GI).

Les også: Spis deg ned i vekt

Dette er GI

Glykemisk index (GI) er en måte å klassifisere karbohydratrike matvarer på. Du har sikkert lagt merke til at det har vært mye fokus på å ha at et kosthold som består av varer med lavt GI-nivå kan bidra til vektreduksjon. Atkinsdietten og Fedondietten er blant annet kjent for å ha fokus på mat med lav GI.

Mat som har lav GI øker ikke blodsukkeret like raskt som høyglykemisk mat, noe som blant annet gjør at folk føler seg lengre mett. Hvitt brød, ris, pasta og frokostblandinger som Cornflakes er mat som har et høyt GI innhold.

Les også: Farlig med Atkins

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høy GI verst for kvinner

Totalt deltok 32,578 kvinner og 15,171 menn i undersøkelsen.

Kvinner som spiste mye høyglykemisk mat slo det hardets ut på. Forskerne kom nemlig frem til at disse kvinnene hadde 2.24 ganger så stor risiko for å utvikle en hjertesykdom enn de som spiste mat med lav GI.

En av årsakene til dette kan være fordi menn utvikler hjertesykdommer på annen måter enn kvinner, mener forskerne.