- Dette holder ikke mål

Studenter raser etter at nettsidene til Samordna opptak kollapset tidligere i dag. Nå skal det være mulig å komme inn på siden igjen, men tilgangen er noe ustabil.

Onsdag morgen skulle mer enn 2.000 studieplasser legges ut på Restetorget på Samordnaopptak.no. Men pågangen ble for stor, og nettsidene kollapset. Etter det DinSide erfarer har Samordnaopptak.no hatt liknende problemer flere år på rad.

«På grunn av stor pågang går det sakte på nettsidene våre nå. Vi jobber med saken.», meldte Samordna opptak på sine Facebook-sider tidligere i dag.

OPPDATERT: Flere rapporterer nå at de kommer inn på nettsidene, men tilgangen skal være noe ustabil.

Krass kritikk

- På tide å få ting til å fungere?!
- Dette holder ikke mål
- Talentløst
- Dett skjer jo år etter år, at det ikke skal gå an å lære!

Dette er bare noen av tilbakemeldingene Samordna opptak har fått gjennom sine Facebook-sider i morgentimene, som følge av kollapsen.


- Går virkelig ikke an å ha et opplegg som «førstemann til mølla», når dere ikke klarer å holde siden oppe for alle! Dette fører jo til at plassene blir borte. Tragisk!, skriver en annen frustrert bruker.

Flere brukere hadde gledet seg til å være først til mølla, når studieplassene legges ut, men nå er det ingen som aner når studieplassene blir tilgjengelige igjen.

Det er ingen vits å ringe Samordna opptak på telefon. Ringer du får du nemlig følgende svar:

- Det er for tiden stor trafikk, vennligst vent. Du kan finne mer informasjon på våre internettsider samordnaopptak.no

Husker du hva som skjedde tidligere i år?

dagens problemer hos Samordna opptak blir bare blåbær, sammenliknet med kaoset som oppsto da Altinns servere kollapset tidligere i år.

For da årets selvangivelse ble tilgjengelig på nett, kollapset Altinns servere, og ingen av landets skattebetalere fikk sjekket skattepapirene sine.

Problemene varte i flere dager, før selvangivelsen til slutt ble tilgjengelig på nett.