Dette har vi råd til

Luksustrening er blitt allemanseie.

«- Finanskrisen vil påvirke oss i liten grad til neste år og vi legger opp til en vekst på 20 prosent. Runar Menøy, adm.dir. i Vestlia Resort.»


Flytetank, stearinlys, kunst, spabehandlinger, kaldkulp, sauna, blomster og designmøbler skal få kundene til å åpne sansene sine og nyte treningsstunden.

Både på Vestlia Resort på Geilo og hos Resonance ønsker sentrene å tilby en ny livsstil til mosjonistene. DinSide Helse har besøkt de to luksustreningssentrene som oser av sunnhet og velvære, og der bekymringene for økonomien synes å være milevis unna.

Helhetssenter

Vi er langt vekke fra svette og trange garderober, hår i fellesdusjene og fulle treningssaler. Hos Resonance i Oslo er det levende lys og kunst på veggene.

- Dette skal være et helhetssenter som gir kundene alt de trenger i forhold til helhetlig helse - trening for kropp, sinn og sanser. Og alle disse tilbudene er samlet under samme tak for at det skal være enklere å leve sunt i en travel hverdag, sier kommunikasjonsansvarlig Hege Nordén ved Resonance, til DinSide Helse.

Yoga for gravide er ypperlig trening. her under kyndig veiledning av Elisabeth Lyseng Foto: Per Ervland
Elisabeth Lyseng mener at vakre omgivelser er bra for deg som vil gjøre yoga. Foto: per Ervland/AllerInternett
I rommet Diamanten hos Resonance i Oslo kan mosjonistene slappe godt av etter treningsøkten. Foto: Per Ervland/Aller Internett
Vibrasjonstrening er svært effektivt og et trekkplaster hos Resonance. Foto: Per Ervland/Aller Internett
I rommet Perlen kan du nyte deilige puter og total stillhet. Foto: Per Ervland/Aller Internett
Flytetank skal hjelpe deg til indre ro og harmoni... Foto: per Ervland/AllerInternett
På Vestlia er massasje et must. DinSides reporter fikk nyte godt av dette deilige spaet. Foto: Vestlia
Ingenting å si på luksusen rundt bassengkanten på høyfjellet. Foto: Vestlia Resort
Steambadstue er godt for slitne kropper enten du har gått i fjellet eller stått på ski... Foto: Vestlia Resort
Stup uti, eller nyt en behagelig liggestol etter en treningsøkt. Foto: Vestlia Resort

Se bildene her:


DinSide har nettopp testet en morgentime med yoga guidet av instruktør Elisabeth Lyseng, og vi er klare til å innta nye krefter i denne oasen av sunnhet og velvære.

Resonance som åpnet for to år siden, er en kombinasjon av trening og HelseSpa. Det var det første senteret som kunne tilby vibrasjonstrening i Norge. I tillegg satser de spesielt på helhetlige helseprogrammer som også inkluderer kurser i kosthold, ernæring, holdningsendring for å få bedre vaner, stressmestring, ulike behandlinger og coaching for å oppnå mental balanse

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vibrasjonstrening ble opprinnelig utviklet av romfartsindustrien for å bygge muskelmasse og bentetthet uten tyngdekraft. Dette gjorde at astronautene kunne være ute i verdensrommet 330 dager lengre enn tidligere.

Elisabeth Lyseng mener vakre omgivelser påviker oss mentalt i treningen.
Elisabeth Lyseng mener vakre omgivelser påviker oss mentalt i treningen. Vis mer


Gjennom å utføre ulike øvelser på en vibrerende plate stimuleres muskelfibrene til å trekke seg sammen i en enorm hastighet. Der du gir motstand, altså strammer musklene, går vibrasjonen inn og aktiverer muskelfibrene, forklarer Nordén.

Les også: 20 nye fitness-trender

Da DinSide besøkte Resonance fikk vi også et kort innblikk i Shiatsu og Still Point.

Shiatsu er en japansk behandlingsform hvor terapeuten stimulerer kroppens evne til å lege seg selv gjennom dyp avspenning.

- I Shiatsu sees kroppen som en helhet, og forholdet mellom kropp og sjel betones, forklarer terapeut Øystein Sondrup Nielsen.

Vi i DinSide synes Shiatsu var en behagelig og rolig behandling som gjør en søvning og rolig. Behandlingen kombinerer akupressur, fysioterapi og massasje, og kan være både forebyggende og lindrende for mange lidelser.

Still Point er en mild men dyp behandlingsform, som åpner for din naturlige evne til å skape overskudd, inspirasjon og glede i livet.

- Målet er at du skal blir et helere, friskere menneske, som er i balanse med både deg selv og omgivelsene, noe som er en forutsetning for at du kan leve ut ditt virkelige potensiale, sier Vibeke La Malthun til DinSide Helse.

Vil pleie seg selv

Hege Nordén er ikke urolig for finanskrisen.

- Vi har ikke sett at folk handler mindre per i dag. Derimot tror vi kanskje at desto flere bruker mindre penger på reiser og heller vil ivareta og pleie seg selv og egen helse her hjemme. Dette er positivt for oss. Vi ønsker mest av alt at vi kan gjøre en forskjell for folk i en vanskelig tid.

Flott fjellspa

På Vestlia Resort og Spa blir vi tatt godt i mot. Vestlia Resort ligger ved Ustedalsfjorden og Geilolia Skisenter, med direkte tilknytning til alpinbakker, langrennsløyper og sykkelstier og turstier.

- Her trener både hotellgjester, fastboende og hyttefolk , opplyser sjef for treningssenteret Åge Gunnari. Han driver flere treningssentre i Bergensområdet, men tok med seg kona Margunn og flyttet til fjells for å drive treningsenter og spa for turfolket.

- Hos oss kan gjestene nyte godt av et førsteklasses treningstilbud også innendørs. Vi har både aerobic- og spinningsal, hvor verken størrelsen, comforten eller det tekniske utstyret står tilbake for noe, forteller han.

Les også: Vi avslører 7 treningsmyter


Vestlia Resort tilbyr et stort utvalg av forskellige gruppetimer, hvor både tilbud og form vil bli utvidet og tilpasset gjestenes ønsker og behov i løpet av sesongen.

Rolig atmosfære

Vestlia Resort ble ferdig totalrenovert i 2006, og er innredet av Helene Hennie og hennes stab.

Det kjøres egne kurs for yoga for gravide. Foto: Colourbox.com
Det kjøres egne kurs for yoga for gravide. Foto: Colourbox.com Vis mer


- Vi ønsker å skape en rolig og behagelig atmosfære for alle. Her kan du senke skuldrene og bare nyte tiden for deg selv, sier Gunnari mens han viser oss rundt.

I klimasonen, med en temperatur på rundt 30 grader, finnes basseng, kaldkulp, jacuzzi og forskjellige typer badstuer og dusjer. Her finner du også en behagelig fredssone hvor du kan slappe av i en hvit og behagelig liggestol.

Heller ikke ved Vestlia Resort er de bekymret for uroen i økonomien.

På nye SATS Solli plass skal loungen få mosjonistene til å slappe av i trendy omgivelser. Foto: SATS
På nye SATS Solli plass skal loungen få mosjonistene til å slappe av i trendy omgivelser. Foto: SATS Vis mer

- Finanskrisen vil påvirke oss i liten grad til neste år, og vi legger opp til en vekst på 20 prosent. Alle trender peker mot at trening, helse og velvære er noe folk søker og vil prioritere sterkt fremover. Dette, sammen med det store potensialet som Vestlia Resort har i markedet, gjør at vi har stor tro på fremtiden. Vi vil heller ikke endre prisnivået på våre spa, fitness og hotell produkter, sier Runar Menøy, adm.dir. i Vestlia Resort.


Kjedene følger etter

Også de mer vanlige treningskjedene følger an trenden med mer luksus og velvære for sine kunder.

- Alle våre nye treningssentre får egen spa-avdeling, sier markedsansvarlig Cecilie Kleppe i ELIXIA til DinSide Helse. Hun sier at dette er et resultat av at de følger internasjonale trender, og at de ønsker å tilby sine kunder noe ekstra.

I dag er det rundt 10 treningssentre innen ELIXIA som har egen spa-og velværeavdeling.

Også SATS, som hittil ikke har hatt egne spa-avdelinger, mener at tiden er inne.

På SATS er vi opptatt av at folk skal få muligheten til å nyte velværefølelsen som trening gir. Vårt nye senter på Solli plass i Oslo har lagt listen for hvordan nye SATS-sentre skal se ut. På dette senteret har vi lagt ekstra vekt på at det skal være et pusterom i hverdagen, sier presseansvarlig, Andreas Opshaug Bakke til DinSide Helse.

Les også: Kom i form med riktig låt