VILLEDENDE: Betegnelsen «apotek» er villedende hvis den brukes av butikk, fordi kunder kan tro de kan hente ut reseptpliktige legemidler der. Foto: Montasje: Science Photo Library, apotek.no.
VILLEDENDE: Betegnelsen «apotek» er villedende hvis den brukes av butikk, fordi kunder kan tro de kan hente ut reseptpliktige legemidler der. Foto: Montasje: Science Photo Library, apotek.no.Vis mer

Dette har ikke butikkene lov til

Men noen gjør det likevel...

Statens legemiddelverk minner butikker om at de ikke kan bruke ordet «miniapotek» for å markedsføre salg av reseptfrie legemidler, melder Dagens Medisin.

Les også: Pillen butikkene ikke vil selge

Virksomheter som ikke er offentlig godkjent apotek etter loven, kan ikke ta i bruk betegnelsen «apotek».

Oppdaget av studenter

Bakgrunnen for påminnelsen er en henvendelse fra to farmasistudenter som oppdaget at en matbutikk i Bergen reklamerer med ordet «Miniapotek» utenfor butikken.

Les også: Populær bakrusmedisin skal selges i butikk

Studentene viser til Apotekloven (§ 1-5):

«Ordet apotek og sammensetninger som inneholder dette ordet, må ikke brukes som betegnelse for noen virksomhet som ikke er offentlig godkjent apotek etter loven. Slike ord må heller ikke brukes som betegnelse på og reklame for produkter som ikke omfattes av apotekenes forhandlingsplikt».

Les mer på Lovdata.no.

Les også: Nå skal du slippe å bli lurt

Villedende reklame

«Miniapotek» kan ikke brukes av butikker, da det kan gi kunder inntrykk av at stedet også gir ut reseptpliktige legemidler.

Les også: Her bryter butikken loven

Statens legemiddelverk har nå sendt saken over til Helse- og omsorgsdepartementet, skriver Dagens Medisin.

Les også: Norske nettbutikker bryter loven!