Dette gjør du i byen

Glem Swix og sur te på termos. Forsøk heller disse syslene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bibliotek: Få vet hvor mange tilbud gode biblioteker har. Deichmanske i Oslo tilbyr for eksempel gratis Internettsurfing, utlån av CD'er og filmer og et vell av norske og utenlandske blader og magasiner. Host imidlertid ikke for høyt - stillheten rår. Ikke noe for de meddelsomme

Biljard: Det er ikke gratis, men det er en billig aktivitet å bedrive når det regner ute. Konsentrasjon er ofte avkobling, og biljard eller snooker er akkurat sånn passe krevende. Ofte i slitne biljardhaller eller brune etablissementer. Ikke noe for Gucci-feminister.

Bowling: Mye av det samme kan sies om bowling. Dessverre er det noe dyrere enn biljard. Mange mener det også er mye morsommere. Heller ikke dette er noe for trendnisser.

Cafeer/kaffebarer: Løs verdensproblemer på café, og stress fullstendig av fra hverdagens kjas og mas. Du blir kjent med venners venner, og utvider nettverket ditt. Og hirr; du kan gjøre det mens solstrålene kjærtegner din blekhvite vinterhud. Himmelsk espressokaffe og lindrende øl er bonus. Men gratis er det ikke.

Clubbing: Uteliv er livets nødvendige krydder for mange. Du kan treffe mannen/kvinnen i ditt liv - og kanskje aldri se han/hun igjen. Sløy musikk og hippe mennesker. Definitivt noe for trendnisser.

Dart: Noe helt annet. Spilles ofte i brune puber med fravær av designermøbler og Armani-dresser. Kan selvsagt også spilles hjemme. Du bør kunne finkonsentrere deg. Ikke noe for deg som vil la hjernen hvile fullstendig. Billig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gallerier: Du treffer nok andre mennesker på gallerirundene enn på puben. I dag finnes utallige gallerier i de største byene. Utstillingene skifter, og du kan kjøpe med deg en del av kunsten - særlig grafikk. Utstillingene koster deg ingenting, men kunsten er dyr.

Internett: Leser du dette, er dette tipset antagelig unødvendig. Nettet har det meste du trenger, og du kan tilbringe timer i en annen verden enn din egen. Er du redd for å bli eremitt, kan du forsøke en chat-tjeneste. Internett er nemlig et populært sjekkested.

Kino: Film er stor kultur, og endelig langt fra våte ullsokker ved hytteovnen. Her finner du årets påskefilmer.

Museer: Mange har rett og slett ikke tid til å besøke museer og andre severdigheter. I påsken har de det. Vi nevner Kontiki-museet, Munch-museet, Nasjonalgalleriet, Troldhaugen og Nidarosdomen.

Konserter: Musikk er best på konsert. Velg gjerne ukjente, små band. Kanskje finner du et halv år seinere ut at de er blitt populære. Verdensherredømme etc.

Spill: Et roligere alternativ kan være å samle noen venner for å spille spill en kveld. Kan enkelt kombineres med vin, pils og usigelig god mat. Spill som Kokkelimonke trimmer dessuten lattermusklene. Husk ikke å le og innta føde samtidig.

Teater: Forestillingene er mange, og nærheten til scene og skuespillere gjør det hele atrraktivt. Dessuten er tida for skolerevyene kommet. Opera samler også en del mennesker.

Trening: Etter å ha mesket deg med fast og flytende næring, formelig skriker skiene/sykkelen etter deg fra sin bolig i boden. Husk at du ikke trenger å reise til fjells for å gå på ski. De fleste byer har løyper i nærheten. Sykle kan du gjøre overalt, vel og merke dersom snøen er borte. Svømming er et annet alternativ, men får minus for høy klorfaktor.

For å lese hva som skjer denne påsken:

Sol Påske
Spray Påske