Dette er verdens sunneste måltid

Kokk fant oppskriften etter to års utprøving. Du får den her.

Den britiske kokken Gurpareet Bains har komponert en supersunn curryrett. Foto: Colourbox illustrasjonsfoto
Den britiske kokken Gurpareet Bains har komponert en supersunn curryrett. Foto: Colourbox illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kokken Gurpareet Bains fra Bedford i Storbritannia satte seg fore å komponere verdens sunneste rett, og mener nå ifølge The Daily Mail å ha klart det.

Den sunneste maten

Etter to år med kulinariske dypdykk kom Bains opp med en curry som er en miks av tradisjonelle ingredienser i det indiske kjøkkenet og såkalt moderne «supermat».

Eksotiske vitaminbomber

Helsebombe

- Det virket logisk å kombinere disse to sjangrene av ingredienser for å finne verdens sunneste måltid. Curryen jeg har laget syder av helsebringende ingredienser, som kan ta knekken på mange sykdommer om den spises regelmessig, sier Bains til The Daily Mail.

Én tallerken med denne retten skal inneholde like mange antioksidanter som 49 skåler med spinat, 23 klaser med druer eller ni brokkolihoder.

Spis sunt på budsjett

Retten skal være velsmakende, og billig å lage er den også. Ifølge Bains koster den cirka 24 kroner per person. Han har for øvrig vunnet prisen for beste utviklingskokk i BBCs tv-show Headhuntes.

Her er oppskriften:

Curry med risblanding (4 porsjoner)

Currysaus
20 gram hakket fersk koriander
200 gram friske eller frosne blåbær
2 spiseskjeer revet fersk ingefær
3/4 teskje salt
500 gram fettfattig gresk yoghurt
4 fedd finhakket hvitløk
3 spiseskjeer olivenolje
1 teskje gurkemeie
2 teskjeer malt kanel
1 teskje chilipulver
500 gram kyllingbryst, kuttet i store terninger
1 teskje garam masala

Dette gjør du:
1. Bland koriander, blåbær, ingefær og salt med yogurten. Sett det til side.
2. Fres hvitløken i olivenoljen i en gryte til hvitløken begynner å bli brun, dette tar 1-2 minutter. Tilsett gurkemeien og varm den i cirka 20 sekunder. Bland inn kanel og chilipulver og varm i ytterligere 20 sekunder.
3. Tilsett kyllingen og brun den i maks 5 minutter. Rør hyppig. Hell så yoghurtblandingen sakte over og la det hele syde rett under koketemperatur i 10 minutter uten lokk. Rør av og til. Bland så inn garam masala og dryss gjerne litt ekstra koriander over som pynt.

Risblanding
2 teskjeer spisskummen/spisskarve
2 spiseskjeer olivenolje
1 liten løk i skiver
1 teskje gurkemeie
1 revet gulrot
2,5 desiliter basmatiris
4,5 desiliter vann
1/2 teskje salt
50 gram gojibær (ulvebær/kinabukketorn) - fås kjøpt i tørket tilstand i helsekostbutikker
En håndfull friske/frosne erter

Dette gjør du:
1. Ha spisskummen og olivenolje i en gryte og varm det til frøene begynner å sprekke, i cirka tre minutter. Tilsett løken og stek den til den er myk. Tilsett gurkemeie og varm den i cirka 20 sekunder. Tilsett revet gulrot og la det putre i 2 minutter.
2. Tilsett salt og 4,5 desiliter vann. Når blandingen koker tilsetter du risen, rør av og til og kok uten lokk til risen er ferdig.
Har du mikrobølgeovn kan du gjøre dette: Hell løkblanding, ris, salt og vann i en bolle. Kok uten lokk på 700 W i 4 minutter. Rør i blandingen. Kok i 4 nye minutter. Dekk til bollen og kok i ytteligere 4 minutter.
3. Bland inn gojibærene og ertene og la det stå med lokket på i 10 minutter. Rør litt i risblandingen før servering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer