Her finner svenskene all den informasjonen de trenger. Og kanskje du også? Foto: Cribsnorge.se
Her finner svenskene all den informasjonen de trenger. Og kanskje du også? Foto: Cribsnorge.seVis mer

Dette er svensketesten

Slik finner de ut om de bør flytte til Norge.

Innvandringen av svensker til Norge er enorm - og økende.

Dette er det noen som har gjort til sitt eget levebrød. Cribs Norge er en egen portal for svensker som jobber i, eller vurderer å flytte til Norge for å jobbe. Nettstedet samler blant annet ledige jobber i Norge som svensker kan søke på og leiligheter som leies ut i Oslo.

På Cribsnorge.se finner du faktisk over 200 sider med informasjon, jobbguider, ledige jobber i Norge og rettigheter for svensker i Norge, for å nevne noe.

Den morsomste og mest interessante tjenesten er likevel: Flyttatillnorge.com.

Kjenner du svenskeindeksen?

Regner ut hva du vil tjene

Flyttatillnorge.com er rett og slett en slags kalkulator som beregner hva en svenske vil tjene på å flytte til og bo i Norge.

Svaret han/hun får kan være avgjørende for om vi får enda en arbeidsinnvandrere fra nabolandet, men kalkulatoren gir også nordmenn en pekepinn på lønnsforskjeller og prisforskjeller mellom de to landene.

Og for alt vi vet kan det hende du finner ut at du vil tjene på å bo i Sverige i stedet for i Norge.

Eksempel: En svenske med 20.000 kroner i månedslønn, boutgifter på 7.500 kroner, matutgifter på 2.050 kroner, tobakksutgifter på 500 kroner, alkoholutgifter på 1.500 kroner og klesutgifter på 1.100 kroner per måned vil tjene 2.326 kroner per måned på å flytte til Norge, ifølge kalkulatorens beregninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik beregner kalkulatoren dine utgifter og inntekter i Norge kontra Sverige. Foto: Flyttatillnorge.com
Slik beregner kalkulatoren dine utgifter og inntekter i Norge kontra Sverige. Foto: Flyttatillnorge.com Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Tjener bedre her

Tidligere i år var det oppslag i norske medier om bananskrellende svensker og dårlige arbeidsvilkår, men de svenske jentene DinSide snakket med, var skjønte enige om at de hadde det svært bra i Norge:

– Vi tjener mye bedre her, sa jentene på Oslo City, som forklarte at høyere lønn var hovedgrunnen til at de valgte å reise til Oslo.