Dette er Storbakks sak

Derfor vant hun i retten.

Cecilie Storbakk er lettet over at kommunen besluttet å ikke anke saken - nå kan hun gå videre. Foto: Privat
Cecilie Storbakk er lettet over at kommunen besluttet å ikke anke saken - nå kan hun gå videre. Foto: PrivatVis mer

  • Storbakks sak gjaldt forsøk på isolasjon og tilbud om sluttpakke etter at hun varslet om kritikkverdige forhold i bedriften (Arbeidsmiljøloven § 2-4 første ledd, gir arbeidstakeren rett til å varsle om kritikkverdige forhold i virksomheten). Storbakk følte seg dessuten oversett i både small-talk og faglig diskusjoner.
  • Etter at Storbakk varslet om forholdene hun anså som kritikkverdige opplevde hun å bli mobbet og trakassert på jobb. Etter kort tid ble hun omplassert til en annen stilling mot sin vilje.
  • Det ble iverksatt en arbeidsmiljøundersøkelse i regi av bedriftshelsetjenesten, og resultatet, for arbeidsgivers del var nedslående:

    "I sosialavdelingen ser vi et kontor som preges av at man betrakter de andre og passer på seg selv. Vi ser engstelse, mistenksomhet og vaktsomme blikk. Vis er uvilje til å velge side når kollegaen spør om man er for eller imot. Vi ser usikkerhet hos både ledere og ansatte, og vi hører om baksnakking, hemmeligheter og allianser som skifter."

    Storbakks arbeidsplass fikk pålegg fra Arbeidstilsynet etter inspeksjonen.

  • Ledelsen skal ha drevet splitt og hersk, ifølge Romerikes Blad. Det skal ha ført til engstelige ansatte og tillitsvalgte som ikke turte å si hva de mente, følte og opplevde. Romerikes Blad skriver også at dette førte til gråt og fortvilelse, pluss et "galopperende sykefravær og høy turnover".
  • Ifølge Storbakks psykolog har trakasseringen ført til "betydelige psykiske problemer, angst, depresjon, søvnløshet og fysiske plager, som hode- og magesmerter".