- Dette er ren svindel

Men Sverre får ikke sperret suspekte sms-tilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har du fått SMS-reklame fra Nor Finans? Ikke la deg lure av de forlokkende tilbudene. - Dette er ren svindel, skriver forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Etter helga har Forbrukerombudet fått henvendelse fra 250 nordmenn som har klaget på spam-sms de har fått i helga fra Offshore-banken Nor Finans.

- Pengene dine kan vokse hos oss! Det kan du være trygg på! Står det svart på hvitt på Offshore Bank og Finanstjenester Nor Finans` hjemmesider.

Forbrukerombudet skriver at de tror Nor Finans banktjenester er et forsøk på bedrageri.

I helga har Offshore-banken pepret nordmenn med sms: "Norges beste rente? 10,35 prosent rente fra første krone, uten bindingstid! Konto og kortprogram for private og næringsdrivende. Se hjemmeside: www.nor-finans.com."

Lørdag forandret selskapet SMS-en en smule: "Du oppfattet det korrekt! 10,35 prosent fast rente fra første krone for innskudd over NOK 200.000 i to år. Unikt introduksjonstilbud. Se vår side: nor-finans.com."

Les også: Sendte ulovlig SMS-spam i månedsvis

Nor Finans blir anmeldt

- I løpet av helga har jeg fått ganske mange sms av Nor Finans. Og det er umulig å sperre SMS-ene, for det dukker ikke opp avsendernummer, sier Sverre Soløy til DinSide.

Fredag kveld fikk han rundt tre sms fra selskapet, lørdag fikk han fem-seks sms, og søndag fikk han tre sms. I dag har det så langt vært stille fra Nor Finans.

- Jeg gikk inn på hjemmesiden deres, og det virket ikke troverdig i det hele tatt, sier Soløy.

Lørdag var Soløy temmelig lei av å få sms av Nor Finans, så han sendte dem en mail og ba dem slutte å sende ham reklame. I tilegg påpekte i mailen at de ikke hadde fått hans samtykke til å sende reklame-sms. Soløy har foreløpig ikke fått svar på mailen.

- Jeg reagerer fordi det er utrolig irriterende å motta så mye junk-sms i løpet av en helg. Dessuten hørtes tilbudet ganske suspekt ut, sier Soløy.

Soløy er ikke den eneste som reagerer på sms Nor Finans sender ut. DinSide har fått flere sinte lesermail, og flere har ytret meningen sin inne i Forumet.

- Jeg har nå fått åtte sms i fra dette svindelforetaket! Jeg har varslet min mobiloperatør og jeg har anmeldt forholdet til Forbrukerombudet, skriver en leser i DinSides forum.

Les også: SMS-spammerne svarer for seg

Heller ikke Forbrukerombudet er imponert over Nor Finans:
- Hjemmesiden fremstår som svært useriøs og kontaktinformasjonen er svært mangelfull, skriver Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet kommer til å anmelde Nor Finans på to punkter: Brudd på spambestemmelsen i markedsføringsloven, og for forsøk på bedrageri.

- Vi vil også forsøke å finne frem til dem som står bak dette på egenhånd og få stanset markedsføringen, skriver Thon.

Les også: Har du blitt lurt av tvilsomme mobilselskap?

Nor Finans svarer ikke

På Nor Finans` hjemmeside står det under Supergaranti at "Noen av Offshore-bankene har en av de beste garantiordninger for kundenes sparepenger i verden. Til eksempel har alle norske banker som er medlemmer av Bankenes Sikringsfond innskuddsgaranti for kun inntil to millioner kroner per kunde per bank. Innskudd på brukskontoen er garantert med hundre prosent innskutt beløp til enhver tid."

Arne Hyttnes, forretningsfører i Bankenes sikringsfond, bekrefter det vi trodde: Nor Finans er ikke medlem av Bankenes Sikringsfond. Går Nor Finans konkurs og du har investert penger, er pengene tapt.

- Det er ganske strenge krav for å bli medlem av Bankenes Sikringsfond, sier Hyttnes.

- Det er usannsynlig høye renter, og når Kredittilsynet sier til avisen at det er svindel, da bør man holde seg unna, sier Hyttnes.

Får ikke sperret

Hvis man er plaget av spamreklamen, hvordan sperrer man avsender?

Kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus, forteller at det er nær sagt umulig å få sperret sms-spamen fra Nor Finans.

- De opererer tydeligvis fra utlandet, og omgår kanskje norske lover. Det er vanskelig å spore dem, og derfor er det vanskelig å sperre sms-spamen, sier Vederhus.

- Det er ulovlig å sende sms-reklame når man ikke har bedt om å motta den, sier Vederhus til DinSide.

DinSide har ikke lykkes med å komme i kontakt med Nor Finans for en kommentar. Kontakttelefonnummeret er sperret på grunn av klager.