Ny forskning viser at kvinner er på sitt lykkeligste og har best selvtillit før de fyller 30. Foto: Colourbox.com
Ny forskning viser at kvinner er på sitt lykkeligste og har best selvtillit før de fyller 30. Foto: Colourbox.comVis mer

Dette er kvinners lykkeligste år

Det er et år i løpet av livet kvinner har det best. Det er når hun er 28.

Hvis noen spør deg om ditt lykkeligste år, vil noen kanskje tenke på studietiden, mens andre vil tenke på da de fikk barn eller den gangen en jobbdrøm gikk i oppfyllelse.

Men nå bør du tenke på hva som skjedde da du var 28 år gammel. For ny forskning viser at kvinner er på sitt lykkeligste og har best selvtillit før de fyller 30. For da er kjærlighetslivet som regel på topp, og de fleste er godt fornøyd med både kropp og utseende, skriver britiske Telegraph.

Det er også i denne alderen at mange har best sex.

Les også:
Deppe-genet er avslørt
Gjør at du lever lenger
Smil og verden smiler til deg
Denne maten gjør oss lykkelig

- Ved 28-års alder skal håret til kvinner være på sitt beste, kroppsfasongen er som den skal og selvtilliten er på en all-time high. I tillegg kommer tryggheten ved en stabil jobb, en fast inntekt, å være i et solid forhold og ha mange gode venner. Når alle disse tingene oppleves på en gang blir livet perfekt, sier en talsmann hos hårproduktprodusenten Clairol, som står bak en studie på 4.000 kvinner.

Men lykken er dessverre kortvarig.

Går bare én vei

For når kvinner runder 30 går det bare én vei, og det er nedover. Da kommer bekymringene veltende på, som rynker, grått hår og bare det å vite at de blir eldre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alt i livet har jo et høydepunkt. Men det å komme i 30-årene er egentlig ikke så ille, forsikrer talsmannen.

Bli bikinifin i siste liten

I studien ble kvinner mellom 25-65 spurt om når de var lykkeligst. Ifølge resultatene er kvinner mest fornøyd med karrieren sin når de er 29 år gamle, de er mest fornøyd med forholdet sitt ett år senere når de er 30 år og de er mest fornøyd med samlivet når de er 28 år.

Men det er ikke over og ut når man fyller 30.

Derfor blir du tjukk

Bruker penger på kosmetikk

For de fleste kvinner har det best økonomisk når de er 33 år gamle, og føler seg best i forhold til barn og hjem når de er 32.

To av tre kvinner sier de blir fortere eldre enn menn. Og 56 prosent av kvinnene er bekymret for utseendet når de blir eldre.

Og det er ingen tvil om at dette vil kvinner gjøre noe med: For i studien kommer det fram at kvinner bruker i gjennomsnitt 7000 kroner i året på kosmetiske produkter, i et ønske om å se yngre ut. I tillegg fant forskerne at totalt bruker kvinner over fem dager i året på skjønnhetspleie, med et gjennomsnitt på 22 minutter per dag.

Kvinne og lykkelig

Uavhengig av alder, vil du karakterisere deg selv som lykkelig? (Avsluttet)
Tja, jeg har det fint nå, men det er noe som mangler...(35%) 182
Ja! Livet er på topp akkurat nå! (31%) 162
Nei, jeg har definitivt hatt det bedre. (25%) 130
Jeg har hatt det fint hele livet, med verken store oppturer eller nedturer.(9%) 45
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.