Dette er ikke en faktura

Advarer mot tilbud fra OfficeDirect, som ligner på betalingskrav.

<b>FAKTURA?</b> Nei, dette er et tilbud om kjøp av Office-pakken, og et av flere eksempler på firma som sender ut tilbud forkledd som fakturaer og betalingskrav. Foto: BERIT B. NJARGA
FAKTURA? Nei, dette er et tilbud om kjøp av Office-pakken, og et av flere eksempler på firma som sender ut tilbud forkledd som fakturaer og betalingskrav. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du mottatt det som tilsynelatende er en faktura fra OfficeDirect? Dette er ikke snakk om penger foreningen eller firmaet ditt skylder. Derimot er det et godt forkledd tilbud om kjøp av Office-pakken, til den nette sum av 580 euro.

Godt forkledd tilbud

Dinside har nylig mottatt tips fra to forskjellige foreninger, som begge har mottatt disse tilbudene.

Dette er slett ikke første gang Dinside omtaler tilbud fra diverse hold, som minner mer om fakturaer og betalingskrav enn markedsføring av produkter.

Blant annet er flere kataloghaier kjent for å operere på denne måten, deriblant firmaet Dinopplysning.no.

Nettstedet trygghandel.no advarer mot å betale «fakturaen» fra OfficeDirect, et firma som etter alt å dømme holder til i Spania.

Vi har i den siste tiden mottatt flere henvendelser angående utsendelser av noe som ser ut til å være en faktura fra OfficeDirect. Vi ønsker å gjøre alle lesere oppmerksomme på at det ikke foreligger noen betalingsplikt, da det dere mottar faktisk ikke er en faktura, men et tilbud som lett kan forveksles med et kravbrev.

Det skriver Trygghandel.no på sine nettsider.

Les det med liten skrift

TILBUD: Slik ser OfficeDirects tilbud ut.  Foto: BERIT B. NJARGA
TILBUD: Slik ser OfficeDirects tilbud ut. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Ser du godt etter, finner du ut at dette er snakk om et tilbud - som står skrevet med betydelig mindre skrift, enn den uthevede summen på 580 euro, med 14 dagers betalingsfrist.

Dinside har forsøkt å kontakte OfficeDirect per mail, men vi har ikke mottatt svar på vår henvendelse.

Skulle du vurdere tilbudet som nettopp et tilbud, er det også verdt å merke seg at du får lavere priser hos Microsoft selv for å installere Office-pakken, ifølge Trygghandel.no.

Har du fått tilsendt noe du er usikker på om er en faktura eller et tilbud, og om det er fra en seriøs aktør eller ikke? Sjekk Trygghandel.nos svarteliste, eller følg rådene til Varslingslisten.no.