Dette er hennes hemmeligheter

Fem av ti kvinner faker orgasme. Har kjæresten din noen hemmeligheter for deg?

Er det greit med noen hvite løgner nå og da? Svaret fra samlivsekspertene er tja.

Uansett finnes det få eller ingen forhold hvor man forteller hverandre alt. Enten fordi sannheten ikke alltid passer, eller rett og slett fordi man ønsker å ha noen ting for seg selv.

Hemmelige drømmer
- Den aller største hemmeligheten i parforhold er tiltrekningen til andre mennesker. Mange har fantasier om andre mennesker hele tiden, fantasier som vi aldri gjør til virkelighet. Mennenes fantasier er som regel seksuelle, mens kvinnene ofte har mer romantiske eller samlivsorienterte drømmer.

- De fleste etablerte par holder kjeft om dette for å unngå å såre partnerens følelser, og det er helt OK. For de fleste mennesker ville jo takle dårlig om partneren fortalte at "jeg drømmer om å ligge med naboen", sier forfatteren John Gray til magasinet Redbook.

Gray er forfatteren bak bestselgeren "Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus" som handler om forskjellene og kommunikasjonen mellom kvinner og menn.

Han mener at små løgner om penger og forbruk er blant de vanligste løgnene i et parforhold.

- Penger er en viktig årsak til stress i et forhold. Derfor er det ikke uvanlig å lyve om dette, fordi man frykter kritikk fra partneren.

- Nesten alle forteller en hvit løgn nå og da for å unngå å såre partnerens følelser. Men om du ønsker integritet og åpenhet bør du ikke la det bli en vane. Ærlighet gir deg styrke og åpenhet som til syvende og sist vil være positivt for forholdet, mener Gray.

Er løgnene i ferd med å ødelegge forholdet? Da finner du gode råd her:

Lov å lyve
- Hemmeligheter synes jeg gjerne man skal ha. Det er en styrke å kunne holde noe for seg selv. For eksempel er detaljer fra tidligere forhold noe som ikke partneren ikke har noe med, mener psykolog og sexolog Elsa Almås.

Hun er ikke så begeistret for teoriene til John Gray om at kvinner og menn er så veldig forskjellige. Og mener at både kvinner og menn kan få lov til å beskytte seg med en hvit løgn nå og da, om det blir nødvendig.

- Det er jo alltid et spørsmål om vurdering. En hvit løgn som ikke er ondsinnet, kan gi en kortsiktig gevinst som ikke lønner seg på sikt. Men om det er for å beskytte sitt personlige liv, kan det være nødvendig med en løgn, mener Almås.

Her er hemmelighetene
Magasinet Redbook har spurt over 900 amerikanske kvinner om sitt forhold til løgn, sannhet og hemmeligheter i forholdet. Her er svarene:

- 7 av 10 kvinner mener det er helt greit med en hvit løgn til partneren nå og da.

- Litt over halvparten av kvinnene vil fortelle venninnenes hemmeligheter videre til mannen sin.

- Bare en av tre kvinner gir falske komplimenter om mannens utseende.

- To av tre lyver om hvor mye penger de bruker på shopping.

- Halvparten av kvinnene har faket orgasme en eller flere ganger.

- Halvparten har også funnet på unnskyldninger for å slippe sex når de ikke har lyst.

- Hele fire av fem kvinner har vært helt ærlige om sin romantiske fortid og skjuler ingen hemmeligheter om sine tidligere partnere.

Les også saken: Jukser med orgasmen

 

Mozon.no, 27.11.2006