Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Dette er eklest på do

Glemte den som var der før deg noe? Dette får oss til å grøsse.

Samtidig som toalettet har havnet inne på badet, før var stort sett toalettet separat i norske hjem, har også angsten for å avsløre intime pinligheter vokst seg større.

Hva er det ekleste du kan finne på toalettet når du er på besøk og skal låne doen? Comfort har funnet ut hva vi syns er det minst trivelige å se på et toalettbesøk.

Ikke overraskende var svaret at bremsespor er det ekleste man kan bli utsatt for på do.

Verst for kvinner

Ifølge Comforts undersøkelse i Sverige har 40 prosent av svenskene skammet seg over sitt eget bad, og kvinnene rødmer oftere enn mennene. Det verste som kan skje er ifølge de 1000 spurte at gjesten kommer over et bremsespor i doskåla.

Les også: Mindre smitte med berøringsfrie bad

Kulturelt ladet

Cecilia Fredriksson, etnolog ved universitetet i Lund forklarer til Expressen at angsten vår kommer av at badet er et kulturelt ladet rom.

- Det gjelder alle steder i huset der det skjer overgangsritualer. I badet går man fra å være skitten til ren. Redselsen for skitt har ikke noe å gjøre med klinisk renslighet.

Les også: Damedoen er en bakteriebombe

Krever vask

Ikke overraskende er det bremsespor i toalettskålen som får topplasseringen. Generell skitt får andreplassen, og på tredjeplass finner vi ekle og skitne servanter. Gjester liker heller ikke skitne håndklær, og setter ikke overraskende pris på et bad som ikke har gått tom for dopapir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ser du forøvrig at tannbørstene står i friluft i nærheten av toalettet bør du skrive opp dette på lista også. Les bare her hva som kan skje med tannbørsten din i nærheten av toalettet.