Denne dagen er faktisk litt mer "blå" enn andre mandager.  Foto: Istock.com
Denne dagen er faktisk litt mer "blå" enn andre mandager. Foto: Istock.comVis mer

Dette er årets verste dag

Denne mandagen slår alle andre blåmandager.

Noen dager skulle man like gjerne latt være å stå opp, og mest sannsynlig føltes det sånn i morges. Kroppen kjentes tung (og gjør det kanskje fortsatt!), og utover dagen har du merket at du har elendig konsentrasjon og du er sliten, slapp og svært lite energisk. Det er rett og slett en elendig start på en ny uke.

Du er neppe den eneste som har det slik i dag.

Velkommen til den offisielle blåmandagen, årets verste dag! Og denne mandagen kan faktisk være litt mer ”blå” enn andre mandager:

Hater du mandager? Ta testen her!

Blåmandag

Har du en blåmandag i dag? (Avsluttet)
Nei, jeg har aldri hatt en blåmandag. (39%) 282
Ja, jeg har alltid blåmandag! (38%) 276
Ja, men dette er en av de første gangene jeg har det.(23%) 165
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kulde og gjeld

Det er kaldt og sommeren er fremdeles så alt for langt unna, nå merker du for alvor hvor mye penger du bruke i julen - og du sliter med julegjeld, neste lønning føles som et skuddår unna, du har allerede brutt nyttårsløftene dine og det er så altfor lenge til neste ferie.

Mange blir deprimerte av dette, og klarer ikke å jobbe, melder Daily Mail.

Og enda verre: Du har sikkert ikke mulighet til å ta en sykedag, fordi du føler det fortsatt er utrygt på jobben din, eller kanskje fordi du var så mye borte rett før jul at du ikke har samvittighet til mer fravær. Eller har du kanskje brukt opp alle sykedagene alt?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilken dag er du vanligvis syk? Mest sannsynlig en…

Blir bedre i år

- Blåmandag har lenge vært beskrevet som den mest deprimerende dagen i året, og fraværet forventes å være høyere, sier Aaron Ross i firmaet First Care, som måler fravær i arbeidslivet i Storbritannia.

Men First Care tror heldigvis ikke at årets mandager blir like blå som tidligere år. For i en pressemelding sier de at at langt flere var borte fra jobb på en typisk blåmandag i 2008 sammenliknet med i fjor - noe som kan ha med nedgangstidene å gjøre. I år tror de at blåmandagdager kan være like miserable, men ikke føre til like fravær.

Mye sykdom skyldes stress

Har en oppfordring

Ross legger til at fravær koster enormt mye, og har en klar oppfordring til arbeidsgivere:

- Vi ber arbeidsgivere om å støtte arbeidstakerne sine gjennom disse vanskelige tidene, for å redusere fraværet, sier Ross.