Dette danker ut studiotrening

Vi har testet apparatet som er 0.3 kvadratmeter og har "alt".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan man virkelig få plass til alt man trenger for en skikkelig treningsøkt i en boks som ikke er særlig større enn et stort kjøleskap? Og får man faktisk brukt et slikt apparat hvis man først har det i hus?

Det svenskproduserte mini-treningsstudioet Personalitygym er noe av det nyeste på markedet innen hjemmetrening.

- Vår erfaring er at stadig flere ønsker å trene hjemme. Hjemmetrening er praktisk, tidsbesparende og behagelig. Dessuten slipper du å vente på at treningsapparatet skal bli ledig, sier kategorisjef Christopher Rogge i G-sport.

Personalitygym er funksjonelt, men har et kjedelig utseende, mener DinSides testperson. Foto: Per Ervland
Personalitygym er funksjonelt, men har et kjedelig utseende, mener DinSides testperson. Foto: Per Ervland Vis mer


Så mye koster et medlemsskap på de ulike treningssentrene

Dårlig samvittighet

Apparatet kan slås sammen og lukkes igjen, og da blir det litt over to meter høyt, en halv meter bredt og en halv meter dypt. Inni boksen befinner det seg over 30 forskjellige øvelser.

Sportsbutikkjeden beskriver den plassbesparende løsningen som helt unik og mener også at apparatet er en fryd for øyet rent designmessig.

Vi lot en travel, men treningsmotivert, firebarnspappa teste Personalitygym for å se om det levde opp til skrytet.

- Jeg liker å trene med vekter, men det er fryktelig dyrt på treningsstudio. Vanligvis opplever jeg også at interessen holder seg i noen få måneder, og deretter er det av og på. Det er en irriterende kostnad, samtidig som man går rundt med konstant dårlig samvittighet, sier Erik Aarø (38).

Les også: Ti tips mot treningsangst

- Når man har fire barn blir det også lite tid til å trene til normerte tider, fortsetter han.

Full frihet

Erik monterer apparatet i kjellerstua, hvor han allerede har en ellipsemaskin. Han er positivt innstilt og ser fram til å sette i gang med treninga.

- Med et slikt apparat kan man trene når det passer hjemme, til sin egen musikk og i sitt eget tempo. Jeg håper å få brukt det fire ganger i uka, sier han.

Se hvordan apparatet fungerer:


Les mer om hvordan testpersonen vurderer Personalitygym.

Når testperioden er over fem uker senere er Erik såpass fornøyd at han gjerne kunne tenke seg å la apparatet forbli i kjellerstua.

- Hver gang jeg kom i gang, var det en bra opplevelse å trene. Dette er et apparat for alle som har råd til investeringen, som liker å trene, som vil ha fleksibilitet og som har nok plass. Det egner seg også spesielt bra for etablerte mennesker med barn og tett program, mener Erik.

Les også: Slik får du stålkondis

En svak femmer

Totalt sett gir vår testperson produktet en sterk firer.

Han gir spesielt skryt til de varierte treningsmulighetene som Personalitygym tilbyr. Ifølge Erik er det veldig bra å få samlet så mange forskjellige funksjoner i ett apparat. Det er både enkelt og inspirerende å bruke, og kvaliteten ser ut til å være bra, mener han.

Design- og prismessig kommer Personalitygym hakket dårligere ut. Apparatet er funksjonelt, men litt kjedelig, ifølge Erik. Det skal også litt til for å ta seg råd til prisen på 18.000 kroner.

- Men for den som har råd, vil det være en bra investering på sikt, konkluderer han.

Ikke bit på disse treningsmytene

Les mer om hvordan testpersonen vurderer Personalitygym.