Hvordan du pusser tennene er viktigere enn hva du pusser dem med. Foto: Colourbox
Hvordan du pusser tennene er viktigere enn hva du pusser dem med. Foto: ColourboxVis mer

Dette bør du vite om tannkremen din

Du putter den i munnen hver dag, så dette bør du får med deg.

Er du veldig selektiv når du velger tannkrem, eller kjøper du bare den billigste i butikken? Dyr tannkrem kan nemlig være bortkastet.

Her får du tips om hva som er viktig når det gjelder tannkrembruk.

1. Det er fluor som gjelder

Tannkrem inneholder en hel rekke ingredienser, men ingen av dem er viktigere enn fluor. Man antar at fluor har evnen til å redusere mengden tannskader med opptil 40 prosent ved jevnlig bruk. For å motvirke karies best mulig, bør du la være å skylle, og la fluoren virke lengst mulig i munnen.

2. «Blekende» tannkrem virker

I alle fall til en viss grad. Denne typen tannkremer inneholder milde slipemidler som fjerner misfarging på tennene bedre enn vanlig tannkrem. «Blekende» tannkrem inneholder imidlertid ikke blekemidler, så hvis tennene dine er plettfrie i utgangspunktet blir de ikke hvitere av denne tannkremen. Sjekk vår test av whitening-tannkremer.

3. Litt er nok

Du trenger ikke dekke hele tannbørsten med tannkrem for at den skal ha full effekt. En klatt på størrelse med en ert er nok.

Ta testen: Tar du godt vare på tennene dine?

4. Teknikk teller mer enn redskapen

Hvordan du børster tennene er viktigere enn hva du børster dem med. Dyre tannbørster er nødvendigvis ikke bedre enn billige. Her kan du lære deg riktig pusseteknikk.