<strong><b>SKATTEOPPGJØRET:</strong></b> Nytt fra i år er at du må be om å få skatteoppgjøret på papir, om du ønsker det. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SKATTEOPPGJØRET: Nytt fra i år er at du må be om å få skatteoppgjøret på papir, om du ønsker det. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Dette blir nytt med skatteoppgjøret

I år får du det ikke i posten, om du ikke ber om dette selv.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har alle skattebetalere fått skatteoppgjøret i posten, med unntak av registrerte e-brukere.

Fra og med i år må du derimot gi beskjed til Skatteetaten om du ønsker skatteoppgjøret på tradisjonelt vis. Hvis ikke vil du kun få det tilsendt elektronisk.

Så mye får du i feriepenger

Vil ha flere digitale brukere

Fristen for å sikre seg skatteoppgjøret på papir er tirsdag 10. juni via Norge.no, hvor du registrerer deg mot kommunikasjon på nett.

Dette gjelder alle som har registrert e-postadresse og mobilnummer hos offentlige myndigheter. De som aldri har brukt noen digitale offentlige tjenester og alltid har mottatt skatteoppgjøret på papir, vil fortsatt få oppgjøret og annen post på papir som før.

Hovedårsaken til at man ikke lenger skal få dette tilsendt i posten, er at regjeringen tidligere i år bestemte at digital kommunikasjon med det offentlige skal være hovedregelen. Dette betyr i praksis at tre millioner innbyggere nå får skatteoppgjøret kun elektronisk, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Når kommer skatteoppgjøret?

Første dato for skatteoppgjøret i år er 25. juni. Det er løpende skatteoppgjør fra 6. august og frem til 15. oktober.

<strong><b>PHISHING:</strong></b> Nok en gang varsler Skatteetaten om falske e-poster som  tilsynelatende er sendt fra dem. Foto: SKJERMDUMP
PHISHING: Nok en gang varsler Skatteetaten om falske e-poster som tilsynelatende er sendt fra dem. Foto: SKJERMDUMP Vis mer


Har du levert selvangivelsen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 6. august. Vær også obs på at selv om du får info om årets skatteoppgjør på e-post allerede nå, er det ikke skatteoppgjøret som har kommet.

Derimot er det snakk om falske e-poster som lover deg en «skatterefusjon» på 6.874 kroner, og som er nok et eksempel på såkalte phishing-forsøk som er blitt sendt ut den siste tiden, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Betalte du for lite skatt i 2013, betaler du restskatt på over 1.000 kroner i to omganger. Første betaling er 20. august for de som får oppgjøret 25. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer