Det skal holde med én brikke

Men løsningen er ennå ikke helt på plass.

Forvirret? Snart holder det å beholde én av disse. Foto: PER ERVLAND
Forvirret? Snart holder det å beholde én av disse. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du kundeforhold i mer enn én bank, er du mest sannsynlig også utstyrt med mer enn én kodebrikke, kanskje så mange som tre-fire stykker. Men dersom du benytter BankID, kan du kvitte deg med alle unntatt én. I teorien i alle fall.

Våkne DinSide-lesere kan huske at vi kom med denne påstanden allerede for halvannet år siden. Men mange protesterte, og med rette, for det har vært problemer med noen typer kodebrikker.

– Det generelle prinsippet er prinsippet om gjensidig anerkjennelse hvor en BankID-brikke kan brukes på alle brukersteder, sier Mona Strøm Arnøy, kommunikasjonssjef for BankID til DinSide.

>>>Derfor må du taste koden to ganger

DnB NOR-problemer

Du skal kunne gå inn i nettbankene med den samme kodebrikken hele tiden. Selv om du vil inn i Fokus Banks nettbank, så skal du kunne bruke kodebrikken du fikk utstedt fra Nordea. Eneste forutsetning er at du velger "Nordea" i rullegardinen når du logger inn.

Det er altså det samme hvilken kodebrikke du velger å beholde/bruke, så lenge den er knyttet opp mot en BankID.

Det har imidlertid vært problemer, for eksempel i nettbanken til DnB NOR. Innloggingen fungerer, men det gjør ikke regningsbetalingen, med mindre du bruker DnB NORs egen brikke.

– Når det gjelder DnB NOR, så skyldes den problemstillingen de som har registrert implementeringen hos DnB NOR som brukersted. Så vidt jeg kjenner til, er de i prosess for å endre dette, og de har allerede endret det for BankID på mobil, sier Arnøy.

Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR bekrefter dette:

– Kunder med BankID fra annen bank skal kunne bruke sin kodebrikke i vår nettbank. Det viser seg at vi har hatt et problem med noen kodebrikker, men den feilen er i ferd med å bli rettet, og BankID på mobil fungerer som den skal, sier Rasmussen.

IKKE EN FEIL: Du skal kunne velge den bankID'en du selv vil - inne i hvilken som helst nettbank.
IKKE EN FEIL: Du skal kunne velge den bankID'en du selv vil - inne i hvilken som helst nettbank. Vis mer


>>>Har du bankkort med gammelt bilde?

To typer BankID

Det finnes to typer BankID på markedet i dag: banklagret BankID og BankID på mobil.
Hvis du har banklagret BankID bruker du ditt fødselsnummer, den koden du får fra sikkerhetskortet og det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID.

Hvis du bruker BankID på mobil, trenger du mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode. Din BankID er lagret hos Nets (tidligere BBS), og nå bruker omtrent 2,4 millioner nordmenn BankID som elektronisk identifikasjon.