Det perfekte forspill

Forspill kalles den delen av seksualakten som går forut for selve samleiet. Noen synes forspillet bør vare i flere dager, eller begynne ved frokostbordet og vare helt til kvelden, når en går til sengs.

Mange kvinner klager over at mennene ikke gir dem noen oppmerksomhet før de kommer i senga, og da kan det være for sent å begynne for mange kvinner. Selv om kvinner lett kan bli kåte gjennom fysisk stimulering, er det et problem for mange kvinner å hente frem lysten til å bli kåte, dersom den psykiske energien ikke stemmer. Det er også viktig at kvinner selv tar initiativ til sex, både ved å fokusere egen bevissthet i forhold til sex, og ved å ta initiativ til forspill.

Forspillet har den funksjon å bygge opp lyst og kåthet og gjøre begge parter innstilt på sex. Ofte bruker en ordet forspill om den stimuleringen som skjer før en har samleie. For mange er det ikke snakk om bare forspill, men også mellomspill og etterspill.

For endel kvinner er det et problem at forspillet er altfor kort, eller at mannen ikke er interessert i annet enn samleie. Menn kan ofte gå litt for fort rett på sak. De fokuserer mye av sin seksualitet i selve penis, og penis kan fungere ganske godt seksuelt, uten at han følelsemessig er så mye berørt. Dette er kanskje en av grunnene til at menn uten store vanskeligheter kan ha sex med prostituerte, eller at de ikke legger så mye i seksuell utroskap.

Kvinner, på den annen side opplever seksualitet som mer omfattende, noe indre, noe som involverer hele hennes person. Dersom hun ikke får samlet hele seg, kan hun få problemer med å tenne seksuelt. Man kan tenke på den seksuelle opplevelsen som en trance, som i hypnose, og på forspillet som det arbeidet hypnotisøren gjør for å sette et menneske i trance.

Det som foregår i begge tilfeller, er at en gradvis legger til side, eller kutter ut uvesentlige tanker eller følelser, mens en gradvis fokuserer på den seksuelle opphisselsen. Det er selvfølgelig en fordel å ha evnen til å konsentrere seg. Kvinners hverdag er preget av at de må tenke på mange ting samtidig, kvinner har derfor lettere for å bli distrahert, og vanskeligere for å fokusere seksuelt.

Gjennom forspillet må kvinnen konsentrere seg om å legge vekk tanken på alle hverdagslige problemer, og fokusere på følelsene i kroppen, og kommunikasjonen med partneren. For mannen kan det være en fordel å bruke litt tid på å kjenne seksuelle følelser i hele kroppen, ikke bare i penis.

Menn som får for tidlig utløsning, fokuserer som regel altfor mye seksuell spenning på et lite område, nemlig penis. Når spenningen blir uutholdelig å bære, vil utløsningen uunngåelig komme. Mannen trenger å lære å dvele ved de fysiske kjærtegnene og på denne måten sørge for at kvinnen får sjansen til å nå ham igjen. Dersom en gir seg tid, vil en kunne oppleve at hele kroppen utvikler seg til en erogen sone - og at en kan nyte å kose hvor som helst på kroppen, kanskje til og med få orgasme på denne måten.

Det er viktig å få med alle sansene: Først og fremst fantasiene - positive seksuelle tanker vil gjøre det lettere for alle de fysiske sansene å nyte seksuell stimulering:

Bruk øynene til å se på partneren og deg selv. Noen kvinner føler at de bør se ut som nakenmodeller for å være seksuelle - det er feil! Det som er viktig, er å kunne kjenne kroppen sin og akseptere de følelsene og fornemmelsene en har i den. Nakenmodellene prøver å se ut som de har det kjempegodt med kroppen, men ofte er det bare skuespill. God seksualitet har ikke mer med utseende å gjøre enn at en kanskje er velsignet med noe mer selvtillit dersom en ser godt ut. Men svært pene jenter kan også få problemer, fordi de føler at det bare er utseendet som teller. Seksualitet har også mye med indre kvaliteter å gjøre.

Hormoner har betydning i den seksuelle opphisselsen. Du kjenner dem når blodet begynner å strømme fortere og varmere i kroppen, spesielt i kjønnsorganene. Seksuell opphisselse har også med nerver å gjøre - hele nervesystemet ditt henger sammen, og dersom du kjenner etter, vil du kunne kjenne sitring og prikking i hele kroppen. Noen opplever for eksempel at hårene reiser seg på kroppen under forspillet.

Seksuell opphisselse har også med muskulatur å gjøre. Under orgasmen trekker musklene i underlivet seg sammen i hurtige rykninger. Gjennom forspillet kan en forberede muskulaturen ved å vekselvis klemme og slappe av musklene i underlivet.

Seksuell opphisselse har ikke minst med stimulering å gjøre. Gjennom forspillet kan en utforske hvordan en selv og partneren liker å kjærtegne og bli kjærtegnet, slik at begge får mest mulig positivt ut av det. Mange ødelegger god seksualitet ved feil kjærtegning og manglende følsomhet i forhold til hva partneren liker.

Forspillet går ut på å forberede kropp og sjel til den kjønnslige foreningen - det kan være en dyp og psykologisk sett omfattende opplevelse dersom en gir seg tid til å finne frem til det rette møtested, psykisk og fysisk.

Man kan være nokså sikker på at forspill alltid øker nytelsen av samleiet når en kommer til det.

Lykke til!

Mozon.no