Det koster å skifte megler

Selv om nettmeglerene kun er et tastetrykk bør du holde deg til en megler. Grunnen til dette er at flere av meglerene tar stive gebyrer når du ønsker å bytte.

Når du for første gang ønsker å opprette en konto for å handle aksjer er dette gratis hos alle meglerene. Men når du først har vært en kunde hos en kunde kan det koste deg skal det koste deg penger å bytte. Hvertfall synes noen det. Igjen er det meglerforetakene knyttet til bankene om er de gebyrkåte.

Gebyrkåte meglerbanker

For at du skal kunne handle aksjer må du ha en VPS konto. Denne kontoen sikrer meglerforetaket mot mislighold fra kundene, og fungerer som en depositum slik at de skal få oppgjør. Disse kontoene er derfor knyttet opp mot meglerene. For rene internettmeglere ser de på overføring og stenging av slike kontorer som et tjeneste overfor kundene sine.
Meglerene tilknyttet bankene, altså Dnb Markets, K-Nett (Christiania Markets) og Karl Johan Fonds, ser derimot på dette som en måte å binde kundene. De tar store gebyrer, ofte helt opp til 250 kroner, for en tjeneste som er gjort på noen tastetrykk. Og oversikten over kurtasjene viser at også der tar de høyeste gebyrene. Nok en gang viser bankene seg som griske og pengeslukende institusjoner