Det koster å betale bompengene for sent

Egne regler for å purre på bompengene.

LEGGER OM: Samferdselsdepertementet legger nå om strukturen på landets bompengeselskap for å profesjonalisere driften. Foto: Colourbox.com
LEGGER OM: Samferdselsdepertementet legger nå om strukturen på landets bompengeselskap for å profesjonalisere driften. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kunne DinSide fortelle at regninger fra staten har egne regler og satser for tilleggsavgifter og purregebyr.

Også bompengeselskapene, som krever inn bompenger på offentlige veier, kan kreve inn langt mer i purregebyr enn standardsatsen på 62 kroner.

Og deres tilleggsavgift er enda høyere enn det som blir lagt til ved for sen betaling av NRK-lisensen, årsavgifta og studielånet.

300 - eller 450 kroner

I forbindelse med torsdagens artikkel om statlige purringer, fikk DinSide spørsmål fra en leser.

– Har vært for sen med innbetaling av bompenger for bilen, og får en purring hvor det er lagt til 450 kroner. Er et slikt gebyr lovlig? Er det ikke vanlige purregebyrer på bompasseringer? skriver DinSide-leseren.

Det viser seg at det er egne regler ved for sen betaling av bompenger på offentlige veier, som er fastsatt av Vegdirektoratet.

I håndboken Takstretningslinjer for bompengeprosjekter på offentlig veg kommer det frem at det skal ilegges en tilleggsavgift på 300 kroner ved unnlatt betaling av bompenger - som betales i tillegg til bompengetaksten.

Altså kan bompengeselskapene legge til 300 kroner ved første purring.

Totalbeløpet sendes på giro til eieren av kjøretøyet, med en betalingsfrist på tre uker. Men, det er hvis du ikke betaler denne giroen til forfall at det blir virkelig dyrt.

Er ikke giroen betalt innen fristen på tre uker, økes tilleggsavgiften med 50 prosent til 450 kroner.

Får du regning fra et av bompengeselskapene, kan det altså være ekstra lurt å betale innen forfall. Betaler du for sent, og får purring, bør du uansett dobbeltsjekke at det er ilagt riktig purregebyr.

Les også: 326.000 har fått purring på denne regningen. Er du en av dem?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer