Det har aldri vært solgt så mye is!

Juli går inn i historien som den største iskrem-måneden noensinne.

<b>JA, VI ELSKER KRONEIS:</b> Det har aldri vært solgt så mye is i Norge som i sommer, og Kroneis er den desiderte bestselgeren. Foto: Per Ervland
JA, VI ELSKER KRONEIS: Det har aldri vært solgt så mye is i Norge som i sommer, og Kroneis er den desiderte bestselgeren. Foto: Per ErvlandVis mer

Det har vært en rekord-sommer værmessig. Og med godvær følger åpenbart også isspising. Det går nemlig mot tidenes rekord-sommer for iskremsalget.

Både Diplom-Is og Hennig-Olsen is melder om rekordsalg.

Og gjetter du hvilken is som er bestselgeren? Jada, det er Krone-isen!

Les også: Mindre is i flerpakningene

Rekord-sommer!

- Sommeren startet rekordtidlig med en fantastisk april måned. Mai var på det jevne, juni ble tidenes juni-måned innen iskrem, og juli går inn i historien som den største iskrem-måneden noen gang, forteller Eirik Kruse, salg- og marketingdirektør i Diplom-IS, til Dinside.

Han forteller at veksten etter juli har vært på 10 prosent mot 2013.

- Det er verdt å legge merke til at man her måler mot 2013 som igjen var en rekord sommer, uttaler Kruse.

Hennig-Olsen is rapporterer også om tidenes sommer og stor vekst, og der har veksten vært enda større enn hos Diplom-IS.

- Iskremsalget har vært meget bra. Både juni og juli har bidratt med nye salgsrekorder. Totalt har vi en vekst på 18 prosent i forhold til i fjor, forteller John Henry Kjellesvik, salgsdirektør i Hennig-Olsen is til Dinside.

Les også: Lite yoghurt i yoghurt-is

MINDRE IS I FLERPAKNING: I Hennig-Olsen is sin 6+2 flerpakning, er Krone-isen mindre enn singelkjøpte. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MINDRE IS I FLERPAKNING: I Hennig-Olsen is sin 6+2 flerpakning, er Krone-isen mindre enn singelkjøpte. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Millionvis med is

Det er ikke småtterier av is nordmenn har fortært i løpet av sommeren. Hennig-Olsen rapporterer om et salg på 8,2 millioner liter iskrem i juni og juli.

Og bestselgeren hos både Diplom-IS og Hennig-Olsen is er Krone-isen.

- Den isen vi selger mest av totalt i Norge - hvis vi slår sammen alle typer forpakning, er Krone-is jordbær og sjokolade. Vi har solgt cirka 6,5 millioner Krone-is i løpet av juli, forteller Kruse i Diplom-IS.

- Når det gjelder de mest solgte småisene, troner fortsatt de tradisjonelle Krone-isene på salgstoppen, forteller Kjellesvik i Hennig-Olsen is.

- Vi har også lansert mange spennende nyheter i år som har bidratt til det flotte salget, her kan spesielt nevnes Jappis som har solgt meget godt, forteller Kjellesvik videre.

«Jappis er isen du får et elsk- eller hat-forhold til», var dommen da Dinside smakstestet sommerens is-nyheter.

Les også: Slik lager du den beste yoghurt-isen hjemme