<strong><b>FLYTENDE HÅNDSÅPE:</strong></b> I Landlord-flaska går røret som pumper opp såpa helt ned, men det er ikke tilfellet i Palmolive-flaska. Foto: Kristin Sørdal
FLYTENDE HÅNDSÅPE: I Landlord-flaska går røret som pumper opp såpa helt ned, men det er ikke tilfellet i Palmolive-flaska. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Det er mer enn prisen som skiller disse

Og vi snakker ikke om lukt eller kvalitet.

Publisert
Sist oppdatert

Joda, det er riktignok slik at den ene såpen her er mye billigere enn den andre. Mens Rema 1000-såpen koster rundt 10 kroner flasken (500 ml), koster Palmolive-såpen på bildet 27,50 kroner (for 250 ml). Og jada, det gjør Rema-såpen til et veldig mye rimeligere valg.

Det er ikke alltid billigvare er billigst: Her er billigvaren dyrere enn merkevaren

Men har du sett virkelig nøye etter når du handler såpe i butikken? På veldig mange såpeflasker er det vanskelig å se inne i flaska, fordi selve flasken ikke er gjennomsiktig, eller fordi såpen er farget slik at det ikke går an å se skikkelig.

Men du har kanskje opplevd den samme irritasjonen som vår leser likevel: Røret som skal suge opp såpen er for kort, slik at du ikke får benyttet all såpen som er i flaska. Dette er hva leseren skriver til DinSide:

    Det gjelder da altså de fleste håndsåpeflaskene fra Palmolive. De har et altfor kort "rør" ned til bunnen av flaska. De fleste andre eller alle de andre produsentene av håndsåpe har klart å lage slike "rør" som går helt ned i bunnen og da får man ut all såpa enkelt og greit. Siden det går igjen hos de såpene til Palmolive har det blitt et irritasjonsmoment.

    Jeg tror at det er gjort med hensikt, og de tjener mer penger pga. at forbrukeren da må kjøpe ny såpe oftere. Tenk på all såpa i alle norske hjem som går til spille og ikke blir brukt som de tjener penger på. Det er selvsagt at i manges øyne er dette en fillesak men ikke hos meg. Bunnen er jo og formet slik at når det nærmer seg slutten på såpa så renner den siste skvetten ned til sidene og man får hvertfall ikke brukt den. I tillegg er røret skråskjært slik at det ser ut som om den nesten når ned i bunnen, men i og med at den er skråskjert så hadde man da uansett ikke fått opp alt.

Vår leser forteller også at han har forsøkt å sende e-post til Palmolive med sine synspunkter, men har ikke fått svar.

Større flaske og MYE større åpning: Økonomiflasken er ikke nødvendigvis særlig økonomisk.

Se selv

Vi kjøper en flaske Palmolives Savonniers-såpe, som er den leseren spesifikt nevner i sin e-post til oss. Og joda, her kan vi ganske tydelig se at røret ikke rekker ned til bunnen av flasken. Du kan selv se det på bildet nedenfor.

Som du også kan se på bildet, er det en helt annen situasjon nede i såpeflasken fra Rema 1000. Der ligger røret helt nede, og vi vet av erfaring at denne såpen går det an å få sugd opp rubb og stubb av.

<strong><b>HER SER DU FORSKJELLEN:</strong></b> I Landlord-såpa (til venstre) går røret helt ned, mens i Palmolive-flaska (til høyre) stopper det lenger opp. Foto: Kristin Sørdal
HER SER DU FORSKJELLEN: I Landlord-såpa (til venstre) går røret helt ned, mens i Palmolive-flaska (til høyre) stopper det lenger opp. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Landlord Flytende håndsåpe er framstilt i Danmark for Rema 1000.
Palmolive distribueres av Colgate-Palmolive, men det er ikke oppgitt på flasken hvor produktet lages.

DinSide har testet noen av dagligvarekjedenes billigvarer mot merkevarer:

– Mer innhold enn vi skriver på etiketten

Vi har kontaktet Colgate-Palmolive Norge as, som distribuerer produktet i Norge, og spurt hvorfor røret er så kort, og hvorfor det er skråkuttet. Vi har også bedt om en kommentar til påstandene om at dette er gjort for å tjene penger, fordi forbrukeren må kjøpe såpe oftere. Her er hva Asle Forsbak i Colgate-Palmolive Norge as sier til DinSide:

– Røret som er brukt inne i flasken til Palmolive Savonniers håndsåpe er skråkuttet og litt kortere enn høyden på selve flasken for at produktet skal kunne flyte fritt frem til røret. Hvis røret hadde vært like høyt som flasken, ville det blitt blokkert, og pumpen ville ikke fungert bra, sier Asle Forsbak i Colgate-Palmolive Norge as, til DinSide.

– For å forsikre at forbrukeren lett kan bruke den mengden såpe som vi lover på etiketten til produktet, fyller vi mer innhold på flaskene våre enn det vi skriver på etiketten. Det resterende som er igjen på flasken, som kan nås ved å fjerne pumpen, er altså fylt på i tillegg til den mengden vi skriver på etiketten, sier Forsbak videre.

Det er mer enn prisen som skiller disse


Har du irritert deg over dette eller andre ting fra dagligvarehandelen? Send gjerne et tips til journalisten., eller skriv din mening i debatten nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer