Dermed pasta!

Italienske forbrukere boikotter pasta i protest mot høye pastapriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyre kornpriser som følge av sommerens ekstremvær har ført til økte pastapriser.

Våt sommer gir dyrere harryhandel

Det er ventet opptil 20 prosent høyere pastapriser, og italienerne protesterer. Nå oppfordrer det italienske forbrukerrådet alle italienerne til å streike for å holde prisen nede på nasjonalretten, melder BBC. Håpet er at regjeringen skal gripe inn for å redusere prisen, for eksempel ved subsidier.

80 prosent dyrere biff i Norge

Pasta la vista

Aldri en dag uten! Illustrasjonfoto fra - og oppskrifter på - www.matprat.no Foto: matprat.no
Aldri en dag uten! Illustrasjonfoto fra - og oppskrifter på - www.matprat.no Foto: matprat.no Vis mer


Lederen for en av forbrukerorganisasjonene, Elio Lannutti, sa til BBC at målet var å ofre pasta én dag, for å kunne spise mer i fremtiden. Streiken vil imidlertid kun ha en symbolsk effekt.

- Det er ikke noe som koster mindre enn pasta, sier Furio Bragagnolo, nestleder i den italienske pastaprodusentforeningen til AP. - Uansett hva en velger å erstatte pastaen med på middagstallerkenen, vil det koste mer. En porsjon pasta koster sannsynligvis mindre enn et eple!

1 om dagen - minst

Og, som eplet: Italienerne spiser minst en om dagen. Ifølge BBC spiser gjennomsnittsitalieneren 28 kilo pasta i året. Dette tilsvarer nesten 600 gram pasta i uken, eller 77 gram pasta hver dag. En porsjon pasta beregnes av industrien til å ligge mellom 50-120 gram, ifølge Sopps Spaghetti.