Derfor sovner menn etter sex

Snorker menn mest? Kan menn gjøre flere ting samtidig? Og hvorfor sovner menn alltid etter sex? Svarene finner du her:

Mannskroppen er et mysterium for mange kvinner. Og for de fleste menn i tillegg.

Men det finnes faktisk gode forklaringer til hvorfor vi er som vi er. Og her er svarene på noen av spørsmålene du lurer på:

1) Hvorfor sovner menn etter sex?
- I kroppen produseres masse hormoner som frigjøres ved orgasmen. Prolaktin og oxytocin er bare to av mange hormoner som ser ut til å gjøre oss søvnige, forklarer forfatteren Billy Goldberg til ABC News.

Les mer her: Derfor sovner menn etter sex

Sammen med Mark Leyner har han skrevet boken "Hvorfor har menn brystvorter" og oppfølgeren "Hvorfor sovner menn etter sex". Og forfatterne har svaret på flere grunnleggende spørsmål:

2) Hvorfor er menn dårlige lyttere?
- Det finnes noen fysiologiske forklaringer på den vanlige fordommen om at kvinner er bedre lyttere enn menn. Årsaken er ikke at menn ikke hører etter, men at vi lytter på en annerledes måte.

- Studier av hjernen viser at menn hovedsaklig bruker den ene hjernehalvdelen når vi lytter til kvinner, mens kvinnene bruker begge hjernehalvdeler. Menn hører kvinnestemmer i det samme området som brukes til å forstå musikk, det tyder på at kvinnestemmen for oss er komplisert å tolke, sier forfatterne.

Les også saken: - Hva sa du kjære?

Artikkelen fortsetter under annonsen

3) Kan menn gjøre flere ting samtidig?
Det finnes få pålitelige undersøkelser som kan si noe sikkert om såkalt "simultankapasitet". Men de aller fleste har erfaring med at kvinner er i stand til å snakke i telefonen, kjøre bil og planlegge helgen på samme tid. Mens menn ofte sliter med å tygge tyggegummi og knytte skolissene på en gang.

Forklaringen på disse forskjellene kan også ligge i at kvinner ser ut til å ha bedre kommunikasjon mellom de to hjernehalvdelene og dermed kan behandle flere oppgaver samtidig. Men det er også mulig at forskjellen i simultankapasitet bare er en myte.

4) Må menn tisse utenfor?
Manglende evne til å treffe porselenet er en av de evige konfliktene mellom menn og kvinner. Er menn programmert til å skvette utenfor toalettskålen? Svaret har sammenheng med både fysikk og kultur.

Åpningen av urinrøret kan noen ganger være irritert eller litt sammenklistret. Det fører til at strålen ikke lenger tar den banen som menn har øvd på helt siden de lærte å kneppe opp buksene selv. I den vestlige verden har vi heller ingen kultur for å tisse i sittende stilling, som er mer vanlig i andre kulturer.

5) Hvem snorker mest?
Både kvinner og menn sager ved når drøvelen kommer i fri flyt. Men de verste snorkerne er menn, og det kan ha flere årsaker.

For det første er det flere menn som bruker tobakk og alkohol som øker risikoen for snorking. Flere menn er også overvektige, som har en klar sammenheng med snorking.

- I tillegg har menn relativt sett trangere luftveier, som kan forklare hvorfor vi snorker mer, mener Mark Leyner.

Les også: Ball er best mot snorking

 

Mozon.no, 11.08.2006