Derfor lukter du vondt

Disse vanene og uvanene kan faktisk gjøre at du ikke akkurat dufter av fioler.

USJ: Flatulens, dårlig ånde og svettelukt har ofte en naturlig forklaring.
USJ: Flatulens, dårlig ånde og svettelukt har ofte en naturlig forklaring. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjønner du ikke hvor lukten kommer fra, eller hva du kan gjøre for å hindre den? Kroppen kan si ifra på den mest illeluktende måten.

Her er seks overaskende ting som kan få deg til å stinke, ifølge Prevention

Les også: Pusser du tennene riktig?

1. Du bruker feil deodorant

En deodorant dekker bare over kroppslukten, men hindrer likevel ikke kroppen fra å slippe ut svette. De reduserer svettelukten uten å påvirke svetteproduksjonen, i motsetning til antiperspiranter, som reduserer mengden med svette.

Les også: Les dette før du bruker deodorant

2. Du tygger tyggis hele tiden

Sukkerfri-tyggis har sine fordeler og ulemper. Ja, det er best for tennene, men magen derimot ... Du har sikkert lest det på pakningen: «kan ha en lakserende effekt», og før du vet ordet av det, er magen full av illeluktende luft. Kroppen klarer ikke fordøye søtningsmidler som sorbitol særlig bra, noe som kan føre til både luft i magen og diaré.

3. Du spiser når du er på farten

Det gjør lurt i å ta den lunsjpausen. Dersom du kaster i deg maten, vil du bli straffet for det senere på dagen. Å spise eller drikke for fort kan nemlig få deg til å svelge for mye luft, noe som fører til at du slipper ut luft både her - og der.

Les også: Lukter ånden din pyton?

4. Du har kuttet ut karbohydrater

Prøver du å gå ned i vekt ved å kutte karbohydratene? Lavkarbo kan faktisk gi dårlig ånde. Ketoner er biprodukter i fettstoffskiftet, og ketose oppstår gjerne når kroppen forbrenner mer fett enn glukose. Lavkarbo-dietter kan altså framkalle ketose, slik at kroppen forbrenner mer fett. Ulempen er at dette gir en typisk acetonlukt fra pusten, noe som betyr dårlig ånde.

Les også: De pinligste plagene

5. Du pusser bare tennene

En av de vanligste grunnene til at mange har dårlig ånde, er fordi de har dårlig tannhelse. Derfor er det viktig å gå nøye til verks. Puss tennene, bruk tanntråd og puss tunga - hvor bakterier lett kan hope seg opp.

6. Du har eggløsning

Ikke akkurat en uvane man kan bli kvitt, men for mange kvinner er også dette et illeluktende problem. Årsaken er at eggløsningen kan det faktisk påvirke hvor mye du svetter. Kroppstemperaturen stiger en halv grad nunder eggløsningen, noe som er nok til å å gjøre deg mer svett. Dette gjelder også for underlivet ...