TENKER PÅ SEG SELV: Det kan være fristende å gi partneren sin en gave som du selv vil ha... Se hvilke gaver som avslører din agenda. Foto: Colourbox
TENKER PÅ SEG SELV: Det kan være fristende å gi partneren sin en gave som du selv vil ha... Se hvilke gaver som avslører din agenda. Foto: ColourboxVis mer

Derfor får hun ikke det hun ønsker seg

Fire av ti menn kjøper gaver til sin kjære som de selv vil ha.

Å kjøpe julegaver er ingen lett oppgave. Heller ikke dersom du må holde deg til et stramt budsjett, som det ofte blir når du skal handle inn gaver til alle og hver mann.

I en fersk juleundersøkelse Synovate har utført for DnBNOR, kommer det frem at 61 prosent av unge mellom 15 og 24 år innrømmer at de ofte kjøpe dyrere gaver enn hva de hadde planlagt. Og dette gjelder antakelig ikke bare for ungdommen, men også den eldre garde.

Så mange julegaver kjøper vi

Og dersom du skulle være i tvil, ja, det kvinnene som kjøper mest. Kvinner kjøper i snitt julegaver til 16 personer, mens menn kjøper til ti. Det viser en undersøkelse TNS-gallup har utarbeidet for kjøpesenterselskapet Steen & Strøm.

- Kvinnen er familiens innkjøpssjef. Det er hun som har ansvaret for familiens julegaver, og derfor handler hun også flere gaver enn mannen, sier markedsdirektør i Steen & Strøm, Karl Fredrik Lund, i en pressemelding.

Men når du først skal ut og kjøpe gave til kjæresten din, så kan det være fryktelig fristende å bruke pengene på noe som også du kan glede deg over....

Les dette før du handler: Gode tips til sikker netthandel i julen

Kjøper gaver til seg selv


Nylig viste en amerikansk undersøkelse, som ble gjort på oppdrag av butikken The Perfume Shop, at fire av ti menn kjøper gaver til sin kjære som de selv vil ha. Det skriver nettsiden swns.com. 3000 voksne deltok i undersøkelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke overraskende kjøpte mennene spillkonsoller, dvder, digitale kameraer til kjærestene sine. Dette er gaver som de selv kan få glede av.

– Mange menn tror julen er den perfekte anledningen til å kjøpe noe som du har ønsket deg lenge. Men partneren din vil nok ikke følse det samme når hun åpner pakken og oppdager at du er mer entusiastisk enn det hun er, sier en talsmann fra The Perfume Shop til nettsiden.

Det er også verdt å merke seg at en av seks par vil krangle dersom dette skjer. Men det skal også sies at 36 prosent av de spurte kvinnene innrømmer at de også kjøpte gaver til partneren sin som de også kan bruke.

Føler du deg truffet? Et sikkert tegn på at du kommer til å sende julekort

Gavens innpakning er viktig

Ifølge undersøkelsen skal ferie, smykker og parfyme være noe 36 prosent av kvinnene så på som ideelle gaver. Og ja, selv om det er innholdet som er viktigst, så bryr kvinner seg om hvordan gaven er innpakket.

Uansett hva du skulle finne på å kjøpe til din bedre halvdel, så ha for sikkerhetsskyld med et byttekort. Men vær obs, for det er faktisk ikke alle gaver som kan byttes.

Har du noen gang gitt kjæresten din en gave som du selv vil ha? (Avsluttet)
Nei, da blir det bråk(43%) 164
Det hender...(25%) 98
Ja, jeg gjør det ofte...(22%) 83
Vet ikke(10%) 40
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ettersom julaften er en tid for mye elektronikk og harde pakker under treet, har selvsagt både Elkjøp, Expert og elektronikkbransjen sine tanker om hva som er årets julegave anno 2010.

Om du lar deg påvirke av disse fristelsene, er helt opp til deg.

>>>Dette er årets julegave i Sverige

Norske menn - flinkere shoppere?

Men, alt håp er likevel ikke ute. Det er faktisk ikke sikkert at kvinner får gubbens favorittdings i gave. Skal vi tro TNS-Gallups undersøkelse er den norske mannen ganske pliktoppfyllende når de handler gave til kjæresten.

– Mannen holder seg som regel til kvinnenes ønskeliste når han kjøper julegaver til henne. Kvinnene derimot sier at de tar avgjørelsen selv, eller kjøper mannens gave på impuls, sier Karl Fredrik Lund.