Derfor er menn aggressive

Menn blir lettere sinte og er mer aggressive enn kvinner. Årsaken kan være at kvinnehjernen har større kapasitet når det gjelder å dempe aggressive impulser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den største forskjellen mellom menns og kvinners følelsesliv, er kanskje aggresjonen. Her finner vi forskjeller som slår ut alle andre ulikheter mellom kjønnene, sier Ruben E. og Raquel C. Gur, framstående hjerneforskere ved Universitetet i Pennsylvania, USA. Sammen med kolleger legger de nå fram ny kunnskap om hvordan hjernen håndterer aggressive følelser.

Ved hjelp av nye billedmetoder er forskerne i ferd med å kartlegge en rekke forskjeller mellom manns- og kvinnehjernen. Kvinner ser blant annet ut til å ha større hjernekapasitet når det gjelder å sense indre aggresjon og følelse av sinne.

Våre følelsesmessige reaksjoner styres gjennom et nettverk av hjerneceller. I hjernebarken ligger et område som demper impulsive aggressive reaksjoner som skapes i dypere deler av hjernen. Målt ut fra størrelsen på de ulike hjerneområdene, ser kvinner ut til å ha større aggresjons-dempende kapasitet enn det menn har. - Dette kan være en viktig faktor når det gjelder såkalt kjønnsrelatert atferd, sier Raquel C. Gur.

Den nye studien er utført på 116 kvinner og menn i 50-årsalderen og er publisert i tidsskriftet Journal of the Cerebral Cortex.

Mozon.no, 19.09.02

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!