Derfor er det lurt å bruke SMS-bank

Stadig flere velger å bruke bankenes sms-tjenester. Men ordningene er langt fra gratis å bruke.

SMS-bank er mer populært enn noen gang. Men tjenesten er langt fra gratis. Foto: Pål Joakim Olsen
SMS-bank er mer populært enn noen gang. Men tjenesten er langt fra gratis. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om bankene serverer kundene fancy mobilapplikasjoner og avanserte nettbankløsninger, er det stadig flere bankkunder som bruker de relativt enkle sms-tjenestene, som de fleste store banker tilbyr.

Blant Skandiabankens kunder har bruken av sms-bank økt med over 40 prosent på ett år. Den samme trenden kan vi spore i andre banker. Blant DNBs 2,3 millioner kunder, er det rundt 35 prosent som har tatt i bruk sms-banken, og andelen er økende.

- Over 800.000 kunder har gjort sms-avtale med DNB. Løsningen er enkel i bruk og veldig populær. Og det som er spesielt er at den treffer både unge som gamle, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DNB.

Den store sms-dagen

Ifølge DNB er vanlig nettbank mest bruk i begynnelse av uken, deretter avtar trafikken for hver dag som går.

- Folk sørger kanskje for å få oversikt over tingenes tilstand i begynnelse av uken, sier Rasmussen til DinSide.

For sms-bank er trenden den motsatte. Bruken øker for hver dag som går, og én dag peker seg ut som den store sms-bankdagen.

- Mens bruk av nettbanken er høyest på mandager, og faller jevnt utover uken, er det omvendt for de mobile tjenestene. SMS-banken blir mest brukt på fredager, sier informasjonsrådgiver Nina Dyrøy i Skandiabanken.

Ikke gratis

Husk at sms-bank ikke er en gratistjeneste fra bankene. Du betaler for hver mottatte sms, og prisen er som regel høyere enn hva du betaler for å motta en vanlig sms.

DNB tar forskjellige priser etter hvilken produktpakke kundene har. Prisene på hver mottatte sms varierer fra 1 - 4 kroner. Unntaket er for intro- og studentkunder, de får bruke tjenesten gratis.

Nordea tar mellom 1 - 2 kroner, avhengig av hvilket kundeprogram en tilhører. SpareBank 1 SR-bank tar 3 kroner for hver mottatte melding. Skandiabanken tar 1 kroner per mottatte melding.

Billigste alternativ i utlandet

Sjekk av saldo er den mest brukte funksjonen i sms-banken. Cirka 85 prosent av de som bruker sms-tjenestene til Skandiabanken, bruker dem til å sjekke hvor mye penger de har å rutte med.

Dette er spesielt viktig når du reise i utlandet. Datatrafikk på mobilen eller nettbrettet i utlandet, kan koste en aldri så liten formue.

Dersom du bare skal utføre enkle banktjenester, som å sjekke kontoen din eller overføre penger mellom kontiene dine, kan det være mye billigere å bruke sms-bank.

– For å ha kontroll på kostnadene og hindre at ikke kostnadene løper løpsk hvis du for eksempel glemmer å skru av dataroaming, så er SMS-bank å anbefale. Kostnadene for bruk av SMS er rett og slett enklere å fastslå enn bruk av datatrafikk. For den som vet at ferien ikke er fri for saldosjekk, overføring og regningsbetalinger, så kan det være penger å spare på å sette seg inn i hvordan de nye bankløsningene fungerer, har forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea tidligere uttalt til DinSide.

LES MER HER: Slik bør du betale i ferien

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer