<b>FOR GODT TIL Å VÆRE SANT?</B> Ja, uten tvil! Mottar du denne meldingen, er det bare å slette den. Foto: DinSide
FOR GODT TIL Å VÆRE SANT? Ja, uten tvil! Mottar du denne meldingen, er det bare å slette den. Foto: DinSideVis mer

Denne tekstmeldingen er ren svindel

Nei, du har ikke vunnet 650.000 pund i et Samsung-lotteri.

Svindelforsøk gjennom e-post og tekstmeldinger vil ingen ende ta. Det er nesten merkelig at folk fortsatt lar seg lure av de til tider idiotiske svindelforsøkene som dukker opp med jevne mellomrom.

Nok en gang må norske forbrukermyndigheter advare mot et nytt og ganske tåpelig svindelforsøk. Den siste tiden har nemlig en rekke mobilkunder mottatt et fristende tilbud på mobiltelefonene sine.

I testmeldinger påstås det at Samsung har trukket ut akkurat ditt telefonnummer til å motta en pris på intet mindre enn 650.000 pund, noe som tilsvarer mer enn 6.1 millioner norske kroner.

For godt til å være sant? Ja! Og du burde skjønne at det bare er juks og fanteri.

- Slett meldingen

For å motta premien må du sende en e-post til en britisk e-postklient, eller sende en tekstmelding til et britisk telefonnummer.

Dette er en velkjent metode svindlerne bruker for å komme i kontakt med deg. Senere blir du mest sannsynlig spurt om å sende dem informasjon som de kan utnytte på andre måter.

Så selv om du skulle føle deg fristet til å svare, bør du holde deg unna. Rådet fra Forbrukerombudet er ikke til å misforstå:

- Vårt klare råd er at forbrukerne bør slette disse meldingene. Dette er et klart forsøk på svindel. Har du ikke deltatt i et lotteri, kan du heller ikke vinne, uttaler fagleder Lars Grøndal i Forbrukerombudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>> LEI AV SPAM PÅ MOBILEN? Du kan stoppe galskapen

Bruker kjente merkenavn

Selvfølgelig er det ikke Samsung som står bak svindelen. TV-giganten går faktisk ut på sine nettsider og advarer mot tjenester som seiler under falsk flagg.

- Kriminelle bruker ofte navn på velkjente bedrifter i svindel. Samsung sender ikke ut e-poster eller tekstmeldinger der det påstås at mottakeren har vunnet en premie, ei heller etterspør personlig eller finansiell informasjon, skriver Samsung på deres britiske nettsider.

Slik ser e-posten ut, som lokker med gratis bærbar pc fra Sony Ericsson.
Slik ser e-posten ut, som lokker med gratis bærbar pc fra Sony Ericsson. Vis mer


Samsung har helt rett. Mange ganger tidligere har kriminelle misbrukt kjente merkenavn for å lure godtroende personer. Tidligere har DinSide skrevet om en e-post som sirkulerte for en stund tilbake, som angivelig skal være sendt fra Sony Ericsson.

I e-posten var det bilde av det som skal være en splitter ny laptop fra mobilprodusenten Sony Ericsson. Og best av alt: Du kunne fått den gratis! Alt du trengte å gjøre var å videresende e-posten til åtte personer, med en kopi til en person som utgir seg for være en Ericsson-ansatt med navn Anna Swelung.

Svindelforsøket var så omfattende at Sony Ericsson måtte sende ut en pressemelding for å avkrefte at de sto bak e-posten, og bekrefte at denne Anna Swelung ikke var ansatt i selskapet.

>> Denne meldingen koster deg 90 kroner. Nå blir selskapet politianmeldt.