Romantiske komedier ødelegger kjærlighetslivet ditt, viser ny studie.
Romantiske komedier ødelegger kjærlighetslivet ditt, viser ny studie.Vis mer

Denne ødelegger kjærlighetslivet ditt

Styr unna romantiske komedier som Notting Hill og Runaway Bride.

Det kan være ødeleggende for kjærlighetslivet å se på romantiske komedier, viser en studie fra Heriot Watt-universitetet i Edinburgh. Samlivseksperter ved universitetet påstår at slike filmer former urealistiske forventninger til kjærlighet. Dette skriver BBC News.

Forskerne fant at fans av filmer som Notting Hill og Runaway Bride ofte mislyktes i kommunikasjonen med sin partner.

Døgnrytmen kan knuse forholdet

Mange av disse syntes at dersom noen er ment å skulle være sammen, så bør den andre parten vite hva du ønsker uten at du trenger å fortelle dem det ...

Påvirkes av filmer

Psykologer ved instituttet for familie og personlige forhold, studerte 40 av de mest populære filmene fra 1995 til 2005, og identifiserte derfra fellesfaktorer som de mente var urealistiske.

Blant filmene som ble studert, var You've Got Mail, Maid In Manhattan, The Wedding Planner og While You Were Sleeping.

Utroskap øker

- Problemet er at mens de fleste av oss vet at det perfekte forhold er urealistisk, er noen av oss mer påvirket av mediaportretter enn vi skjønner selv, sier Dr. Bjarne Holmes ved Heriot Watt-universitetet.

Skjebne og forutbestemt kjærlighet ...

Som et ledd i studien, fikk 100 frivillige studenter se den romantiske komedien Serendipity, mens 100 andre fikk se et David Lynch-drama. Studentene som så den romantiske filmen var senere mer sannsynlige til å tro på skjebnen. Fans av denne typen filmer hadde også en sterkere tro på forutbestemt kjærlighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skilte seg - sagde hus i to

Forskerne har nå lansert en online-studie av media og forhold. Du kan delta ved å svare på spørsmål om forhold og mediavaner her:

attachmentresearch.org