Denne nettsiden er mye besøkt

Over dobbelt så mange er innom www.nav.no.

Dette er synet som møter deg når du klikker deg inn på nav.no (Faksimile: Nav.no)
Dette er synet som møter deg når du klikker deg inn på nav.no (Faksimile: Nav.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økningen i antall arbeidsledige i Norge gjør seg gjeldende også på topplisten over de meste besøkte nettstedene i Norge. Rett under Opplysningen 1881 ligger nå nettsidene til NAV.

Nå er det selvsagt ikke bare arbeidssøkende som er innom NAV sine nettsider, men sammenligner vi tallene med tilsvarende uke i fjor, er antall besøkende mer enn doblet. I uke 12 i 2008 var det 211.324 unike lesere innom nav.no, mens det var 447.922 lesere innom i samme uke i år.

Ledigheten øker

Ledigheten øker

Frykter du for jobben din? (Avsluttet)
Nei, jeg vet at jeg sitter trygt.(52%)
Jeg bekymrer meg litt. Man vet jo aldri ...(32%)
Ja, arbeidsplassen min er rammet av krisen.(16%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Ved utgangen av mars er det registrert 70.700 helt arbeidsledige hos NAV, en økning på 69 prosent sammenlignet med mars i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,8 prosent.


- Den sterke økningen i arbeidsledigheten fortsatte i mars. Det er særlig blant unge menn og personer med bakgrunn fra bygg og anlegg og industri at arbeidsledigheten øker kraftig, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding fra NAV.

Sesongjusterte tall viser at arbeidsledigheten har økt med 4.200 personer i løpet av mars.

Kom deg tilbake i jobb - på nettet

Færre ledige stillinger

Tallene fra NAV viser at det også er færre nye ledige stillinger. I løpet av mars ble det registrert 25 prosent færre nye ledige stillinger enn i samme periode i fjor. Den eneste yrkesgruppen som hadde en økning i antall ledige stillinger var undervisning.

Kan DU bli lærer? Prøv deg her

Skal ramme 100.000

NAV har tidligere anslått at det vil være mer enn 100.000 arbeidsledige nordmenn registrert hos NAV ved utgangen av 2009.

NAV anslår også at antall ledige vil fortsette å øke til neste år, og ved utgangen av 2010 vil 120.000 personer være uten arbeid.

Det ligger an til at vi internasjonalt får den sterkeste konjunkturnedgangen siden andre verdenskrig, og det påvirker i høy grad utvikllingen også i Norge.