Ta en titt i kjøleskapet før du går til anskaffelse av for eksempel Pyrisept og sovemidler. Foto: Panther Media
Ta en titt i kjøleskapet før du går til anskaffelse av for eksempel Pyrisept og sovemidler. Foto: Panther Media Vis mer

Denne medisinen har du på kjøkkenet

Det er ikke alle plager du må til apoteket for å få hjelp mot. Noen ganger trenger du ikke gå lenger enn til ditt eget kjøkken.

Publisert
Sist oppdatert

Boka The Big Doctors Book of Home Remedies inneholder hele 2400 tips til ting du selv kan gjøre for å bedre helsen din. Samtlige råd er godkjent av leger.

Les også: Ikke tro på disse helsemytene

Her finner du fem remedier du mest sannsynlig har hjemme, og som i tillegg har uventet helseeffekt.

Salt

Bruk det mot: Fotsopp
Saltløsning på huden gjør det utrivelig for soppen, den motvirker svette og mykner huden slik at eventuelle soppmidler du bruker lettere kan virke. Bad føttene i en løsning med to teskjeer salt per halvliter vann i fem til ti minutter.

Tonic-vann

Bruk det mot: Urolige bein
Et glass tonic-vann før sengetid kan lindre urolige bein. Årsaken er at vannet inneholder kinin, som kan bidra til å dempe muskelsammentrekninger.

Olivenolje

Bruk den mot: Eksem, tørr og irritert hud
Olivenolje inneholder en rekke betennelsesdempende antioksidanter og er et av de eldste midlene vi kjenner som hjelpe huden til å bevare fuktigheten. Bruk cirka en teskje for å dekke et hudområde på størrelse med en voksen håndflate. Er huden ekstremt tørr kan du i tillegg dekke det aktuelle området med plastfolie natten over.

Les også: Sitron mot herpes

Melk

Bruk den mot: Uro
Det kan faktisk være hold i det gamle kjerringrådet om å ta et glass melk før sengetid. Melk inneholder aminosyren tryptofan, som kan bidra til å gjøre deg avslappet.

Eplecidereddik

Bruk den mot: Sår
Denne eddiken har naturlige betennelsesdempende egenskaper. Fukt en bomullsdott med eplecidereddik og gni/dytt den mot såret, slik du ville gjort med Pyrisept.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer