Det er mulig de tar feil, men Kristen Gislefoss og de andre statsmeteorologene vinner likevel våre hjerter. (Faksimile: NRK.no)
Det er mulig de tar feil, men Kristen Gislefoss og de andre statsmeteorologene vinner likevel våre hjerter. (Faksimile: NRK.no)Vis mer

Denne karen er solid

Meteorologisk institutt vinner nok en gang nordmenns hjerter.

Det kommer frem i Synovates profilundersøkelse for 2008, som måler nordmenns tilfredshet med statsetatene.

Over åtti prosent av de spurte sier de har et "meget godt" eller "ganske godt" totalinntrykk av Meteorologisk institutt. På andre plass ligger KRIPOS, mens Forbrukerombudet følger hakk i hel med en tredjeplass.

Les også: Disse stoler vi ikke på

Dårlig vær gir godt omdømme

Informasjonsdirektør i Meteorologisk Institutt, Heidi Lippestad, er både ydmyk og glad for at de kommer så godt ut av undersøkselsen. Hun tror mye handler om instituttets egentlige funksjon.

- Vi er oppmerksomme på at vi er nødt til å ha et godt omdømme, for at folk skal ta budskapet alvorlig når vi sender ut varsler om dårlig vær. Vi ble opprettet for å overvåke og varsle det farlige været, og dette er vår viktigste oppgave, sier Lippestad.

Det dårlige været fører imidlertid det gode været med seg.

- For å kunne varsle det dårlige været, må vi være på jobb 24 timer i døgnet, og da kan vil like godt varsle det gode været også. Vi er ydmyke i forhold til hva publikum trenger, sier Lippestad.

Meteorologisk institutt er imidlertid opptatt av å gjøre det som er riktig og ikke det som er viktig for ømdømmet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne karen er solid