Den sunne prislisten!

Gladmelding ut: Det største prishoppet vi fant var på 15 kroner i fraktkostnader - fra den leverandøren som i utgangspunktet var billigst på levering. Her er leverandører - og priser på de ulike abonnementene. Priser i parentes er fjorårets pris.

 • Årstidene:

  Rett vei for rett hjem

  1. Den sunne prislisten!


  Årstidene leverer frukt- og grønnsaker til privatpersoner. De har to hovedkasser med grønnsaker; en liten kasse passer til en familie på 2-4 personer, den store til en familie på fire eller flere. I tillegg til å være større, har den store kassen noen flere typer grønnsaker. En kan også abonnere på fruktposer.

  Tjenesten har gode, informative nettsteder der en kan se hva "ukens kasse" inneholder, og det er mange fine oppskrifter for dem som lurer på hva de skal gjøre med de forskjellige grønnsakene.

  Levering:
  Årstidene leverer til Oslo, Asker og Bærums-området.
  De leverer hver onsdag mellom 16 og 22, eventuelt kan du velge å få kassen levert på jobben, på torsdager mellom 9 og 15.

  Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


  Priseksempler:
  Liten kasse: 265 kroner
  Stor kasse: 365 kroner
  Liten fruktpose: 125 kroner
  Stor fruktpose: 175 kroner.

  - I tillegg kommer frakt på 50 kroner (35 kroner) per leveranse.

  Endring i pris:
  Det største prishoppet fant vi hos Årstidene. Fraktkostnadene har steget fra 35 til 50 kroner - en merutgift på 780 kroner i året, om du velger levering en gang i uken.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 92 20 88 98
  Årstidene

 • Kolonihagen


  Kolonihagen tilbyr både grønnsakskasser, fruktkasser - og brød/egg/pastakasser i stor og liten størrelse. I tillegg har de en "singelkasse" som er en miks av de tre varegruppene beregnet på enkelhusholdninger, og mixkassen, som er større variant av denne, beregnet på familier.

  Er du på slanker'n kan du abonnere på Lindbergkassen, som er en samling varer plukket ut i samarbeid med Dr. Lindbergklinikken. Varene er stort sett økologisk eller biodynamisk dyrket.

  DinSide gir pluss i margen for: Singelkassen, og råd om oppbevaring av de forskjellige frukt- og grønnsakene på nettsidene.

  Levering:
  Kolonihagen leverer til Oslo, og en rekke steder i Akershus. På nettsidene kan du taste inn postnummeret ditt, for å sjekke om de leverer til ditt distrikt. De leverer tirsdager, torsdager og fredager mellom 17-21. Ryktebørsen sier at de kan lures til å levere til Fredrikstad og, men vi har ikke fått dette bekreftet.

  Priseksempler:
  Liten grønnsakskasse: 250 kroner
  Stor grønnsakskasse: 390 kroner
  Liten fruktkasse: 200 kroner
  Stor fruktkasse: 290 kroner
  Liten kasse brød, pasta og egg: 150 kroner
  Stor kasse brød, pasta og egg: 240 kroner
  Singelkasse: 300 kroner
  Mixkasse: 500 kroner
  Lindbergkasse: 430 kroner.
  - I tillegg kommer frakt på 60 kroner i Oslo, og 70 kroner i Akershus. Kassene "resirkuleres", så dersom du ikke leverer tilbake kassen vil du bli belastet med ytterligere 30 kroner.

  Endring i pris:
  Kolonihagen har ikke hverken hevet eller senket prisene det siste året.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon 993 08 121 eller 993 08 122
  www.kolonihagen.no

 • Økogrønt


  Økogrønt har utgangspunkt i Nordre Braathu gård, utenfor Moss, og leverer kombinerte frukt- og grøntkasser til privatpersoner. De tilbyr to standardkasser, den største kommer med 3 kilo poteter, 2 kilo gulrøtter og et utvalg sesongavhengige grønnsaker, pluss 4 kilo frukt. Den lille kassen har 2 kilo poteter, 1 kilo gulrot, noen flere grønnsaker og 2 kilo frukt. Oppskrifter og informasjon om gården følger også med. - I tillegg kan en reservere seg om det er enkelte grønnsakstyper en ikke liker eller er allergiske mot, sier Mari Meyer, som driver Økogrønt.

  De har også en tilvalgsliste med tørrvarer folk kan bestille fra, med blant annet bakerovnsbrød, speltbrød, hjemmelaget müesli, sukker - og syltetøy. Oppskrifter og info fra gård følger med leveransene. Alle varene er økologiske, noen biodynamiske.

  Økogrønt har også kommet seg på nett siden sist, lenke finner du under prisene.

  Levering:
  Økogrønt leverer til privatpersoner i Moss, Rygge og Son.

  Pris:
  Liten: 175 kroner
  Stor: 280 kroner (285)
  Prisen inkluderer frakt.

  Endring i pris:
  Økogrønt har senket prisen på stor standardkasse med fem kroner siden i fjor.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 69 26 53 27
  Økogrønt

 • Grønn mat


  Grønn mat har en litt annen innfallsvinkel enn de ovennevnte firmaene. Her kan kundene selv sette sammen sin egen grønnsakskurv, etter en liste over sesongens varer som legges ut på internett. Kassene blir levert hjem på døren til den enkelte kunde. Hvor mye pakkene koster er altså avhengig av hva du vil ha. Pluss for mulighet til å sette sammen selv - men minus fordi en da kanskje lett vil ende opp med det samme uke etter uke?

  Grønn Mat leverer til Aust- og Vest Agder, bortsett fra Sirdal og Flekkefjord, som kan bestille fra Håpet Økologisk i Stavanger.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 37 27 24 40
  Grønn Mat

 • Håpet Økologisk


  Håpet Økologisk i Stavanger er smidd over samme lest som Grønn Mat. Også her kan kundene sette sammen sin egen kasse - som blir levert. En har relativt gode tidsfrister, det vil si - om du endrer mening kan du endre bestillingen din innen klokken 07, den dagen grønnsakene leveres.

  Nytt av året:
  Håpet Økologisk tilbyr nå også standardkasser, med muligheter for variasjoner.

  Pris:
  Liten kasse: 150 kroner
  Stor kasse: 200 kroner.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 51 82 82 51
  Håpet Økologisk

 • Finnegården


  Finnegården på Voss, sier ja takk, begge deler. Her kan kundene både legge inn faste preferanser (fast pakke) - og abonnere på sesongpakker. Finnegården tilbyr også egg, melk, syltetøy, bakevarer, og innimellom kjøtt og fisk. En kan også velge å hente pakkene på et fast leveringssted (men da forsvinner jo litt av moroa med å få det hjem på døren.)

  Finnegården leverer til Bergensregionen. Det koster 36 kroner å få kassene på døren.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 56 51 48 71
  Finnegården

 • Lettvint


  Lettvint i Bergen leverer en rekke forskjellige pakker frukt, grønt - og bakervarer fra Bergens-baker nummer én, Baker Brun. Kjøkkensjef Robert Vikse, setter i tillegg sammmen sammen en kasse som inneholder ingredienser til et helt måltid hver uke. Pluss i boken for mulighet til å bestille kasser på ad-hoc basis, ved forhåndsbetaling.

  Levering
  Per i dag leverer Lettvint frukt og grønt til beboere i Stor-Bergen, men de satser på å kunne tilby liknende tilbud i flere større norske byer i løpet av kort tid. Lettvint leverer kassen hjem til deg hver torsdag mellom klokken 16 og 22, eventuelt fredager mellom 12 og 15.

  Pris
  Stor grønnsakskasse: 199 kroner (195)
  Liten grønnsakskasse: 153 kroner (150)
  Liten fruktkasse: 141 kroner (138)
  Stor mikskasse (frukt + grønt): 199 kroner (195)
  Liten mikskasse (frukt + grønt): 153 kroner (150)
  Brødkasse: 145 kroner.
  - I tillegg kommer frakt på 40 kroner per leveranse.
  Betalingsmåte for abonnementet er månedlig e-faktura.

  Endring i pris:
  De fleste kassene har steget med tre eller fire kroner fra i fjor, hvilket vil si en årlig merutgift på cirka 150 eller 200 kroner. De har også kuttet stor fruktkasse fra sortimentet.

  Kontaktinformasjon
  Telefon: 55 33 40 40
  Lettvint

 • Grønt Rett Hjem

  Grønt Rett Hjem er en ett år gammel bedrift som leverer økologisk frukt og grønt i Skiensområdet. 18 ulike bønder er sammen om bedriften, og de leverer enten hver uke - eller hver 14. dag.

  Grønt rett hjem tilbyr både en standardkasse med sesongens varer - og i tillegg kan du bestille ekstra fra en rikholdig tilvalgsliste, dersom du skulle ønske noe spesielt.

  I tillegg til å kunne plukke grønnsaker fra listen, tilbyr de også ulike bakervarer, samt krydder - og urtesalver som skal ha legende effekter.

  Pris
  Sesongkasse: 200 kroner.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 35 53 52 00
  Grønt Rett Hjem


 • Alle illustrasjoner er faksimiler fra selskapenes nettsider

  Deler av denne artikkelen er tidligere publisert på DinSide.no