Den store reiseforsikringsguiden

De aller fleste av oss har reiseforsikring, enten en kortidsforsikring for hver ferie vi bestiller, eller en helårsavtale.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

La det være helt klart: Vi i DinSide anbefaler at du tegner en helårsforsikring.

Du betaler riktignok et noe høyere beløp med en gang, men spør du oss er forskjellen minimal og absolutt verdt prisen.

For en 14 dagers forsikring betaler du faktisk 475 kroner, mens den samme helårsforsikringen i Europeiske kun koster 300 kroner ekstra.

Du trenger mao. ikke å reise mye før du har spart inn den lille prisforskjellen. I tillegg får du også fordelen av å slippe å huske å forsikre deg, hver eneste gang du står på reisefot.

For å se våre priseksempler og hva forsikringene inneholder, samt hva som er fellene og fordelene med å ha reiseforsikring via kredittkortet, må du trykke på lenkene til høyre.

Men trenger du egentlig reiseforsikring?

Skal du reise i Europa er det strengt tatt ikke nødvendig å tegne reiseforsikring. EØS avtalen sikrer nemlig at du har rett til offentlig behandling på lik linje med landets egne innbyggere, i alle EU og EØS-land.

Den dekningen du får, vil altså avhenge av reglene i det aktuelle landet. Dersom de som bor i landet må betale egenandeler, må også du gjøre det.

Avtalen gjelder alle norske statsborgere og deres ektefeller, familiemedlemmer og barn under 25 år. Før du reiser bør du likevel ta med deg en blankett (E-111), som bekrefter at du er med i den norske folketrygden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide anbefaler likevel at du har en privat reiseforsikring.

Derfor bør du ha reiseforsikring

I mange land får du ikke dekket utgifter til medisinsk behandling fullt ut. Dersom du er i et land utenfor Norden, og får ekstra utgifter til hjemreise fordi du er blitt syk eller utsatt for en ulykke, må du normalt betale disse ekstrautgiftene selv.

I tillegg er det store forskjeller i enkelte land mellom det offentlige og private tilbudet - som oftest til det privates fordel. Enkelte steder kan du f.eks. risikere å måtte betale ekstra for å få tilsyn av sykepleier.

Har du reiseforsikring slipper du dette, i tillegg dekker også reiseforsikringen tyveri og tap av reisegods.

For å se våre priseksempler, hva forsikringene inneholder, og hva som er fellene og fordelene med å ha reiseforsikring via kredittkortet, må du trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.