EU-flagget... <i>Illustrasjon: Per Ervland.</i>
EU-flagget... Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer

Den store EU-testen

EU er igjen blitt utvidet. Hva vet du om våre europeiske naboer?

Publisert
Sist oppdatert

Stor-Europa

Tidligere i uken skrev vi om at EU igjen er blitt utvidet. Nå har nemlig også to av de tidligere østblokk-landene, Bulgaria og Romania, blitt medlem av den europeiske klubben.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Men om det vil ha noen betydning for Norge at flere og flere tidligere østblokk-land blir medlem, og at EU etterhvert omfatter veldig mange europeiske land, er ikke sikkert. I alle fall mener både motstandere og tilhengere at det vil gå en god stund før det skjer.Det er nok ikke umulig at Norge kan overta slagordet til den tidligere danske utenriksministeren. For som danske Uffe Ellemann-Jensen sa for noen år tilbake (etter at det hadde gått bra i fotball, og Danmark hadde sagt nei til Maastricht-traktaten): If you can't join them, beat them... Om det så skal være i fotball eller kanskje heller sunn økonomi, kan jo være opp til den enkelte nordmannen å vurdere.

DinSide-lesere vil bli medlem

Tidligere meningsmålinger har vist at befolkningen i Norge ikke ønsker et fullverdig EU-medlemskap. Annerledes forholder det seg imidlertid hos leserne av DinSide: For i skrivende stund har hele 55 prosent stemt for at Norge skal bli medlem av EU. "Bare" 40 prosent av leserne ønsker ikke dette.

Si din mening her!

Kilder til testen: Europabevegelsen, Nei til EU, Europakommisjonen, Internetportalen Europa, EU-oplysningen i Danmark, Wikipedia, boken "Din egen dag er kort", av Uffe Ellemann-Jensen.

Flere test-deg-selv:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer