Den perfekte julegaven til en som har alt

I passende tid før feiringen legges verdens nest største perle ut for auksjon.

The Palawan Princess heter perlen som er verdens nest største. Foto: Bonhams
The Palawan Princess heter perlen som er verdens nest største. Foto: Bonhams Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saltvannsperlen med det feminine navnet "The Palawan Princess" er av en perletype som ofte blir sammenlignet med en hjerne. Ikke rart når man ser bildene. Denne perlen er antatt å være den nest største som noengang er funnet. Perlen ble hentet opp fra havet utenfor Filippinene. Den veier hele 2,3 kilo, og skal måle drøye 15 centimeter tvers over!

(Den største er antatt å være perlen som fikk navnet "The Pearl of Allah", med en vekt på 6,36 kilo.)

Naturhistorisk auksjon

- Dette er en av naturens mest unike skatter, sier juvelekspert Mitch Jacubovic hos European Gem Laboratories USA i New York til auksjonshuset.

Perlen som regnes som en av verdens mest verdifulle, går under hammeren i Los Angeles 6. desember. Auksjonen avholdes av Bonhams, som estimerer en pris mellom 300.000 og 400.000 dollar, tilsvarende mellom 1.700.000 og 2.273.000 kroner. Akkurat nok til en liten leilighet sentralt i Oslo ...

For voldsomt? Her kan du få billiger tips til årets julegaver

1,4 meter langt skjell

Hva slags skjell må til for å lage en slik gigant? I Stillehavet, mellom Filippinene og Mikronesia, lever skjellene som har fått navnet Tridacna gigas. De kan bli hele 1,4 meter lange og leve mer enn 50 år. De har altså god tid - og god plass - til å lage gigantperler av denne typen.

Og om du ikke akkurat har ett par millioner kroner liggende og slenge, så kan du ta en kikk på perlen om du er i LA den 4. eller 5. desember.

Les også: Verdisaker i skapet som du ikke trenger? Ikke smelt bort verdiene dine.