Den optimale Ringenes Herre

DVD-NYTT: Den første DVD-utgaven av Ringenes Herre trilogien er allerede en gigangsuksess. Nå kommer snart spesialversjonen. Her ser du hva den inneholder.

Publisert
Sist oppdatert

For å melke den eventyrlige suksessen til film nummer en i Ringenes Herre trilogien, har opphavsmennene valgt å gi ut filmen i to versjoner. Den første versjonen kom i august, og har allerede blitt trykket til brystet av de fleste DVD-fans.

Den 11. november kommer imidlertid spesialversjonen – fordelt over fire disker. Skal du se alt som følger med kan du se fram til flere titalls timer foran TVen. I følge Per S. Jørgensen fra TechNewsNorge, er dette litt av hva du får.

Disk 1 & 2: Selve filmen

Spesialversjonen av filmen finner du på disk 1 og 2. Her får du hele 208 minutter i anamorphic widescreen (2.35:1). Lydsporet er Dolby Digital 5.1 EX og DTS 6.1 ES.

Her finner du også kommentarspor med regissør Peter Jackson, designteamet, produksjonsteamet, og med noen av skuespillerne. Blant de utvalgte her er Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Sean Astin, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Christopher Lee og Sean Bean.

Den optimale Ringenes Herre

Disk 3: Fra bok til visjon

Disk tre inneholder 2 og ½ time med ulike dokumentarer. Blant annet om J.R.R. Tolkien, fra bok til script, storyboards, hvordan de lagde kulissene til ”Middle earth” og kostymene, osv. osv.

Disk 4: Fra visjon til virkelighet

Enda flere dokumentarer følger på disk fire, mange av dem varer i over 20 minutter. Selve disken presenteres av Peter Jackson, og inneholder blant annet 3 og ½ halv time med full informasjon om alle skuespillerne, “en dag i livet til en hobbit”, osv. osv.

Plusser du i tillegg på en bildespesial på over 2.000 bilder, bør du ha nok å drive med.

Prisen i USA vil ligger på rundt 40 dollar, eller 303 norske kroner med dagens kurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer