Den hemmelige kredittgrensen

Den står ikke på nettsidene eller i avtalen men det er en kredittgrense på mobilabonnementet ditt.

<b>Det finnes tross alt grenser.. </b>De lar deg ikke ringe for så mye du vil, selv om dette ikke fremgår av avtalene.
Det finnes tross alt grenser.. De lar deg ikke ringe for så mye du vil, selv om dette ikke fremgår av avtalene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer helst på et ugunstig tidspunkt, gjerne i utlandet. Du får en sms fra opertøren din om at kredittgrensen er nådd og at abonnementet straks vil bli stengt.

Hemmelighetsfullt hos Telenor

Alle som har abonement betaler telefonregningen på etterskudd. Du står i gjeld til operatøren helt til regningen er betalt, og dette forsvarer at alle operatører innhenter kredittopplysninger på nye kunder. Alle operatører har også en kredittgrense i abonnementene, men de fleste forteller deg ikke om den.

Nå kan det være kjekt å ha en slik kredittgrense, i tilfelle noen har stjålet telefonen din eller du har gått i en datanedlastingsfelle med iPhone-en. Men selskapene bør vel informere om det?

- Kredittgrensen blir satt indivudelt, ut i fra kredittratingen, skriver informasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom. - Der er ikke en satt grense for de ulike abonnementene. Som Netcom-kunde kan du få oppgitt din kredittgrense ved å ringe kundeservice.

Tele2 med fast grense: I motsetning til de største operatørene, har Tele2 en fast kredittgrense på 5.000 kroner.
Tele2 med fast grense: I motsetning til de største operatørene, har Tele2 en fast kredittgrense på 5.000 kroner. Vis mer


Også Telenor sier de har individuelle kredittgrenser. Informasjonssjef Knut Sollid i Telenor Norge sier denne blir satt både ut fra tidligere forbruk og kundens kredittrating. Det må med andre ord være dataprogrammer i sving som med jevne mellomrom rekalkulerer kundens kredittgrense avhengig av hvordan forbruket utvikler seg.

Telenor opplyser ikke hvordan kunden skal få kjennskap til sin kredittgrense.

OneCall forsiktigst

Ifølge selskapets hjemmeside har OneCall 2.000 kroner som kredittgrense for sine abonnementer Aktiv og Faktura.

Tele2 har en kredittgrense på 5.000 kroner, skriver administrerende direktør Haakon Dyrnes i en e-post til DinSide.

Talkmore har en kredittgrense på 4.000 kroner, mens Chess i likhet med Telenor sier at dataprogrammer overvåker forbruket og vil reagere om det blir unormalt høyt.