Den generøse bensinkapteinen

BENSINRAPPORTERINGER: Igjen er det vår venn flykapteinen som har vært flinkest til å rapportere inn bensinpriser. Men han er snill, og gir premien videre til andremann på listen.

Får premie

Den generøse bensinkapteinen

Hver måned kårer vi den beste og flinkeste bensinrapportøren. Og da vi igjen har passert et månedsskifte, er vi klare med nye tall.


Den heldige - og ikke minst flinke - rapportøren vinner et årsabonnement på bilbladet Autofil. Abonnementet er sponset av både DinSide og Autofil.
Vi har en idé om at jo flere som rapporterer priser, jo mer konkurranse vil det bli mellom kjedene og stasjonene. Og med økt konkurranse kommer lavere priser til forbrukerne.

Her kan du se dagens bensin- og dieselpriser.

Fire ganger vinner

Som vår mest flittige rapportør i mai måned, finner vi en gjenganger fra februar, mars og april måned.

For flykaptein Roger Fallås fra Åsgårdstrand må være landets ultimate bensinkonge. Med nesten 900 unike prisrapporteringer i mai, ligger han godt foran andremann på listen - som imidlertid også har vært særdeles flink med nesten 500 unike rapporteringer.

- Jeg synes at nummer to på listen, som ikke har vunnet før, fortjener påskjønnelsen. Jeg har også merket at antallet av innrapporterte priser har økt, noe som er veldig positivt, sier Fallås.


Dermed er det andremann på listen som får premien for mai måned. Han heter Magnus Alexander Lie, er 21 år gammel og jobber som kundebehandler.

- Jeg bor i Frederikstad, og må rundt hele byen for å komme til jobben hver morgen. Når jeg skal på jobben, kjører jeg en vei, og på veien hjem, tar jeg en annen vei. Dermed kommer jeg forbi ganske mange bensinstasjoner, og får med meg mange rapporteringer hver dag, forteller Magnus Alexander Lie.

Dermed er et velfortjent Autofil-abonnement på vei til den heldige bensinvinneren.

NB. Vi gjør oppmerksom på at vinneren kåres ut fra "unike rapporteringer". Det vil si, hvis man legger flere like priser inn i løpet av dagen, teller dette bare for én.

Våre rapportører gjør en formidabel jobb, og Roger Fallås har rett, antall rapporteringer har gått opp siden siste måned: I april fikk vi inn nesten 5.000 rapporteringer, og i mai fikk vi inn over 6.000 priser på bensin og diesel. Fortsetter dette i samme tempo, tilsvarer det ikke mindre enn 72.000 priser på årsbasis.

Vil du hjelpe til?

Er du ikke rapportør fra før, men ønsker å hjelpe og få muligheten til å vinne den månedlige premien, registrerer du deg her:

Registrering for nye rapportører.

Du velger brukernavn og passord, samt de stasjonene du vil rapportere fra, og får en egen rapportside i løpet av ett minutt. Du kan også sende bensinpriser rett inn i vår database og ut på internett ved hjelp av en sms-melding.

Når brukerne logger seg inn på rapporteringssiden, vil de få denne forklaringen på hvordan de kan rapportere via SMS:

    Du kan også rapportere priser via sms-meldinger fra mobiltelefonen din. Hver stasjon har en unik kode som består av to tegn. Denne koden ser du nedenfor. Du skriver en melding som begynner med "DS B" for oktan 95 eller "DS D" for diesel og sender den til 1986.

    For eksempel har Jet-stasjonen i Osloveien 21 på Hønefoss koden AW. Om du kjører forbi og observerer at Jet-stasjonen tar 8,24 kroner for en liter 95 oktan, sender du meldingen DS B AW 8,24 til telefonnummer 1986. Kostnaden for meldingen avhenger av sms-prisen hos din mobilleverandør.

    Vil du rapportere flere stasjoner i samme melding, så bare føy dem på: DS B AW 8,24 BM 8,31 DF 8,74 (De to siste er prisene for Essostasjonen i Røakrysset i Oslo og Essostasjonen på Vik i Hole).

    Selve internettsidene oppdateres hvert 10. minutt, og da vises også de nye prisene.

Hvis du allerede er registrert som rapportør:

Innlogging til bensinprisdesken.