GODTESUGEN: Er du lysten på godteri, er snopet billigst på Narvesen og 7-Eleven, Foto: Per Ervland
GODTESUGEN: Er du lysten på godteri, er snopet billigst på Narvesen og 7-Eleven, Foto: Per Ervland Vis mer

Deli de Luca dyrest på kioskvarer

Identiske priser hos "konkurrentene" Narvesen og 7-Eleven.

Publisert
Sist oppdatert

Er du fysen på noe godt, men vil svi av så lite penger som mulig på godteri og snacks?

DinSide har sjekket priser hos de fire kiosk-kjedene Narvesen, 7-Eleven, Mix og Deli de Luca for finne ut hvor snopet er billigst.

Deli dyrest

Vi har sjekket pris på blant annet brus, kaffe, tyggis, sjokolade og godteri, totalt tolv typiske kioskvarer man stikker innom nærmeste kiosk for å plukke med seg.

Deli de Luca er pristestens dyreste kjede. Totalpris for de tolv varene blir 267,90 kroner, og kjeden er dyrest på hele åtte av tolv varer.

Størst er prisforskjellen på godteriene Biler og potetgullet Sørlandschips. Disse koster henholdsvis 35 og 21 prosent mer på Deli de Luca enn hos de to billigste konkurrentene.

- Det har vært en kraftig prisstigning i 2011, blant annet på råvarer og driftskostnader.
Dessuten er det dyrt å ha døgnåpent og ligge midt i Oslo sentrum, noe som gjenspeiler seg i prisene til forbruker, sier Thor Johansen, daglig leder i Deli de Luca.

Selv om det i de fleste tilfellene er snakk om kun et par kroner i prisforskjell mellom dyreste og billigste kjede, vil dette utgjøre mye hvis du bruker kiosken ofte.

Kun ferske boller er billigst hos Deli de Luca, av samtlige varer i vår prissjekk.

Les også: Denne dagligvarekjeden har det rimeligste snopet

Identiske priser

Prissjekken viser at Narvesen og 7-Eleven er billigst på ni av tolv kioskvarer, som også er billigst når man summerer prisen på de tolv varene vi har sjekket ut.

På både Narvesen og 7-Eleven blir totalt summen for de tolv varene 249,90, de to kjedene har identiske priser på samtlige tolv varer.

Forklaringen ligger i at de to kjedene slett ikke er så arge konkurrenter som man kan få inntrykket av. Begge kjedene er nemlig eid av Reitangruppen.

- Det er hyggelig at både Narvesen og 7-Eleven har de billigste prisene i testen. Det er Reitan Servicehandel som setter veiledende priser til butikkene sine, og noen varer vil derfor ha lik pris, andre kan variere noe, sier Solfrid Flateby, kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen til spørsmålet om hvorfor de to kjedene fører identiske priser på varene.

Les også: Her er dagligvarene billigst

I tabellen nedenfor kan du se hvilke varer vi har sjekket pris på, og pris hos de fire kjedene.

Deli de Luca dyrest på kioskvarer


Priser er innhentet på kjedenes kiosker i Oslo sentrum. Prisene kan imidlertid variere fra kiosk til kiosk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer